Vier provinciaal kampioenen voor Adonis Sportacrobatiek Leek

Drachten/Leek - Liefst vier teams van Adonis Sportacrobatiek Leek/Drachten zijn zaterdag Provinciaal Kampioen geworden bij de Provinciale Kampioenschappen Acrogym voor de DE-lijn.

Alle twaalf teams in de DE-lijn van Adonis Sportacrobatiek hadden zich geplaatst voor de Provinciale Kampioenschappen, die in Uithuizen werd gehouden. Een zeer spannende wedstrijd, omdat los van de strijd om het kampioenschap ook plaatsen voor de districtsfinale behaald konden worden.

Naast de vier kampioenen, mochten ook nog drie teams met een zilveren medaille naar huis en twee teams behaalden brons.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de teams in de duo’s E junioren. Janneke Meijer en Marleau Storteboom behaalden een zilveren medaille. Anne Hulst en Lisanne v.d. Velde zetten een mooie oefening neer maar belanden net naast het podium. Bij de E-instap werden Lizz Stoker, Carmen Feijen en Jolijn Hartholt Gronings Kampioen, terwijl bij de duo’s Femke Mulder en Lucynda Zwama een prachtige zilveren medaille kregen. In de categorie D-senioren trio werden Kaja Heijnen, Anna Snijder en Jasmijn Stuurwold Gronings Kampioen.

In de middag was het de beurt aan E-junioren trio’s met wederom een team dat zich Gronings Kampioen mag noemen. Dit zijn Jinte Kroese, Nadra Elbadawy en Leana Perri. Bij de E-jeugd teams werd het een Adonis podium want trio Chenice Storteboom, Juliette Tuil en Merel Stuurwold kregen een zilveren medaille omgehangen en trio Nynke Veldhuizen, Eden Timmermans en Rosalie de Vries een bronzen medaille.

In de derde wedstrijd kwamen nog meer teams succesvol in actie, dit keer was het de beurt aan de D-junioren trio’s. Gronings kampioen mogen zich noemen Mare Hogenhuis, Marit Huizinga en Anne Bente Bakker. In dezelfde categorie werden Jorijn Jongman, Lian Steenbergen en Xanne Ottersberg heel knap vijfde! Bij de duo’s E- senior werd er een mooie bronzen medaille behaald door Leonie Hoeksema en Cynthia Zwama. Het jonge mixpaar Robbin Vogel en Kaj Gerbrandy werden in de categorie E-jeugd ook Gronings Kampioen.

Met negen teams in de DE-lijn mag Adonis Sportacrobatiek van start in de districtsfinale van 23 maart 2019. Eén team heeft zich geplaatst als eerste reserve.