Turner Dion Luinge Fries kampioen

OPEINDE - Dion Luinge uit Opeinde is zaterdag Fries kampioen heren turnen geworden.

De tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen heren turnen werd zaterdag gehouden in Lemmer. De jongens van de pre-selectie van WIK-FTC uit Heerenveen kwamen in actie.

Het was een belangrijke wedstrijd. Het was een belangrijke wedstrijd. De gemiddelde score van de twee plaatsingswedstrijden telde voor de Friese kampioenschappen en wordt ook gebruikt als plaatsing voor de districtsfinale, 6 april in Lemmer. De uitslag van deze wedstrijd gold ook als plaatsing voor de toestelfinale van 15 juni in Harkema. Dit wordt bekend gemaakt in de week van 18 maart.

De zenuwen werden in toom gehouden en er werd erg mooi geturnd. Dion Luinge uit Opeinde turnde zeer mooi en behaalde een zilveren medaille. Dit deed hij eerder ook op de eerste plaatsingswedstrijd. Met de gemiddelde score kwam bij bovenaan in het klassement en werd daarmee Fries kampioen.

Clubgenoot Nout Spijkstra turnde fraaie oefeningen. Hij werd eerste op de plaatsingswedstrijd en kreeg een prachtige gouden plak omgehangen.

Daan Westra, Dion Luinge, Nout Spijkstra en Daan Gorter hebben zich geplaatst voor de districtsfinale van 6 april in Lemmer.

Foto gemaakt door Josee Kramer. Op de foto zijn te zien van links naar rechts Daan, Daan, Kian, Steffen en onder Dion en Nout. Jouke ontbreekt, die turnde op een ander moment.