Minioren van DZ&PC klaar voor het NK

Drachten - De minioren van DZ&PC hebben afgelopen weekend laten zien dat ze klaar zijn voor het officieuze NK voor minioren, dat komend weekend in Leiden wordt gehouden.

In Dokkum oogsten de minioren (zwemmers in de leeftijd van 7-12 jaar) dertien medailles, waarvan zeven goud, vier zilver en twee brons. Twee keer goud was er voor de jarige Frouke Ludwig, maar ook voor Tieme Wiersma en Ilse Wiltjer. De zevende gouden was voor Hein Muller.

DZ&PC is in Leiden vertegenwoordigd met een groep van acht zwemmers. Deze acht zwemmers horen dus bij de beste achttien van Nederland op de afstanden waar ze voor geplaatst zijn. Het belooft volgend weekend spannend te worden in Leiden.

Naast de minioren kwamen ook de junioren van DZ&PC in actie. Zij mochten drie keer starten deze wedstrijd en Senna Hof haalde op alle drie de afstanden een gouden medaille. Tiemen Jonkman zwom ondanks naweeën van een griep een mooi pr op de 50 meter vrije slag en haalde daarmee nog even een extra limiet binnen voor de regionale kampioenschappen in mei.