Graspiepers maakt zich op voor tweede seizoenshelft

DRACHTEN – Voor de Drachtster hockeyers van Graspiepers heren 1 start zondag 10 maart start het tweede deel van het veldseizoen. Het eerste herenteam van de Graspiepers kende een goede competitiehelft voor de winterstop en staat momenteel tweede in de vierde klasse C. In het bekertoernooi behaalden de mannen, wellicht enigszins verrassend, de vierde ronde.

Enthousiasme tijdens de bekerwedstrijden

Dat de KNHB Silver Cup leefde binnen de Drachtster club, was aan de bezoekersaantallen goed te merken. Tijdens deze bekerwedstrijden, met een knock-out systeem, stonden er gemiddeld 200 toeschouwers langs de kant, wat deed herinneren aan de hoogtijdagen van het Drachtster hockey. Keeper en oudgediende Richard de Groot heeft genoten van deze wedstrijden: „Het verloop was boven verwachting goed. We hebben twee wedstrijden via de shoot-out gewonnen, waarvan één van Flevoland, dat uitkomt in de derde klasse.”

Uiteindelijk vond Graspiepers hun Waterloo in de vierde ronde, waarin tweedeklasser Almelo duidelijk een maat te groot was (uitslag 1-9). Toch heeft De Groot ook hiervan genoten: „Tijdens deze wedstrijd bleven we ondanks de forse achterstand gewoon goed hockeyen, dat is toch fantastisch? Ook de steun van de supporters langs het veld heeft daartoe bijgedragen. We hebben als team laten zien waartoe wij in staat zijn. Persoonlijk ben ik ontzettend trots op dit team en blij met dit resultaat.”

Focus nu op reguliere competitie

„We hebben een verrassende eerste seizoenshelft gehad. Dit jonge team speelde boven verwachting en staat nu op de tweede plaats”, aldus coach Karin Walinga. Maar Walinga is ook realistisch: „We kijken omhoog, want kampioen worden zou natuurlijk fantastisch zijn. Maar koploper Dash uit Hoogezand heeft misschien wel de beste ploeg van de competitie.”

Indien Graspiepers aan het eind van het seizoen nog altijd tweede staat, geeft dit recht op het spelen van promotiewedstrijden voor de derde klasse. „Als coach is mijn doelstelling dan ook om vooral de jonge jongens nog meer tactische vaardigheden bij te brengen, zodat het spelen in de derde klasse met een groot deel van deze spelers mogelijk is.”

Respect lijkt het toverwoord

Graspiepers heren 1 is een team met grote leeftijdsverschillen, met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. „Ondanks dit verschil is er sprake van veel respect en acceptatie. Men wil hard voor elkaar werken en gaat voor hetzelfde doel en ik denk dat dit de kracht van dit team is. Het is voor mij dan ook een eer om van dit buitengewone team deel te mogen uitmaken”, aldus De Groot.

Graspiepers speelt zondag 10 maart uit tegen Daring-Veendam (15.00 uur). Een week later spelen de heren hun eerste thuiswedstrijd van het resterende veldseizoen. Om 14.45 uur in HCW uit Winschoten de tegenstander.