Eerste Spring Swim van DZ&PC trekt Nederlandse toppers

Drachten - In het 50-meterbad van de Drachtster zwem- en poloclub (DZ&PC) wordt zaterdag 9 maart vanaf 10 uur de DZ&PC Spring Swim gehouden.

De Drachtster zwem- en poloclub (DZ&PC) is al sinds jaar en dag organisator van meerdere limietwedstrijden per jaar. Doordat Drachten in het noorden het enige 50-meter bad heeft, is dit bij uitstek een plek voor de noordelijke zwemmers om limieten te zwemmen voor de grote kampioenschappen.

Dit jaar organiseert DZ&PC een limietwedstrijd die de hele dag duurt. De wedstrijd heeft de naam DZ&PC Spring Swim gekregen. En het concept slaat aan, want naast de noordelijke teams, komen ook een aantal Nederlandse toppers vanuit Amsterdam naar Drachten. Zo verschijnen bijvoorbeeld Stan Pijnenburg, Kyle Stolk, Dion Dreesens en Maarten Brzoskowski bij de heren aan de start.

Bij de dames zijn het Kim Busch, Marjolein Delno, Maud van der Meer en Valerie van Roon en schoolslagspecialiste Tes Schouten. Maar natuurlijk verschijnen er ook genoeg Friese toppers aan de start. Wat te denken van Kinge Zandringa en de DZ&PC-ers Myrna van Duijven, Karin Rijkelijkhuizen, Jelle Betten en Erik Nijholt.

In totaal zijn er drie zwemsessies. De ochtendsessie start om 10:00 uur en bevat onder meer de 100 meter nummers. De beste zwemmers op deze 100 meter nummers plaatsen zich daarmee voor de finales over 50 meter die in de derde sessie zullen worden gehouden. Deze derde sessie met finales start om 17:20 uur. Tussenin zit dan nog de tweede sessie, waar de 200 meter nummers vooral de opwachting maakt. Deze tweede sessie begint om 14:30 uur.