Deze week in De Lawei

Drachten - In De Lawei in Drachten zijn komende week de volgende voorstellingen te zien.

Jon van Eerd | Charley, de komische musical

De meester van de lach, Jon van Eerd, combineert dwaze verwikkelingen, gekke fysieke kapriolen en gierende dialogen met dolkomische, maar ook prachtige shownummers. De voorstelling is precies wat je zou verwachten van Jon van Eerd, één en al vermaak. De mooie liedjes blijven nog lang in je hoofd hangen. Kom donderdag 7 maart om 20:00 uur een gezellige avond lachen bij Charley, de komische musical.

André Manuel | Dreejklezoew

Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig. In zijn 16e solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van Dreejklezoew, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed. Dreejklezoew is zaterdag 9 maart vanaf 20:15 uur te zien.

Kin | Barely Methodical Troupe (14+)

De groep Barely Methodical Troupe combineert een lastig te definiëren mix van circustechnieken, dans, urban stijlen en free running. Met de show Kin is de groep uitgebreid met twee mannen en één vrouw. En tja… een vrouw daar veranderd alles door… Kameraden worden concurrenten en mannen gaan zich uitsloven. Bekijk de highlight show oftewel de Eigen Keus Kin zondag 10 maart vanaf 16:00 uur.

Turks fruit | Het ultieme liefdesverhaal

Met 3,6 miljoen bezoekers is het nog steeds de beste bezochte Nederlandse film ooit en het toneelstuk mag je dan ook zeker niet missen. Het heftige verhaal Turks Fruit gaat over de liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekende passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De acteurs (gecast door de casting van de film) zetten woensdag 13 maart vanaf 20:00 uur een ongekuist, sensueel en ontroerend toneelstuk neer.

Beumer en Drost | Maquette (8+)

Maquette is een eco-relatiekomedie voor de hele familie. De Staat roept mensen op om zich te laten verkleinen om de ecologische voetsporen te minimaliseren. Daarmee kan de wereld gered worden van vervuiling en klimaatproblemen. Zij die zich niet laten verkleinen, worden opgeroepen om mini-mensen in huis te nemen. Maar zijn deze mensen vrijwillig verkleind? De voorstelling speelt zondag 10 maart vanaf 14:00 uur en voor aanvang is er nog iets leuks te doen.

SickStrings | Hopper

Je zult ze wellicht wel kennen maar dan onder de naam SoulDub. Deze naam is ondertussen gewijzigd in SickStrings aangezien de vele soorten snaarinstrumenten garant staan voor de uniek sound van de band. Het gemêleerde gezelschap zorgt al een aantal jaren voor een afwisselende show van soul, blues tot rock ’n roll. Deze formatie mag met recht één van onze topacts van het seizoen genoemd worden, en verdiend dan ook onze hartelijke aanbeveling. SickStrings komt zondag 10 maart vanaf 16:00 uur optreden in Hopper.

Green Book | Lunchfilm

Oscarwinnaar voor Beste Film Green Book is een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Te zien: 7 maart en 22 april (lunchfilm) en 15, 16 en 20 maart. Om de filmochtend compleet te maken, kunnen bezoekers in theatercafé Hopper genieten van een luncharrangement. Je betaalt dan € 17,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde lunch.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.