Openstelling museumwoning Van Doesburg-Rinsemahuis

Drachten - Museum Dr8888 houdt vanaf vrijdag 1 maart twee keer in de week rondleidingen in en naar de museumwoning het Van Doesburg-Rinsemahuis.

De woning is na uitvoerige kleur- en bouwhistorische onderzoeken, zowel van binnen als van buiten in het oorspronkelijke gedachtengoed van Theo van Doesburg (1883-1931), de oprichter van De Stijl, teruggebracht. Begin maart vinden eerst drie pilot-rondleidingen plaats, waarna vanaf half maart volledige arrangementen worden aangeboden.

Arrangement Van Doesburg-Rinsemahuis

Vanaf maart worden rondleidingen in en naar de museumwoning georganiseerd voor publiek. De rondleidingen beginnen in Museum Dr8888 waarna, onder begeleiding van een gids, de museumwoning in zijn geheel bezichtigd worden. Bezoek aan de woning vindt plaats op vaste tijdstippen (vrijdag om 11.30 uur en zondag om 14.30 uur) met groepen van maximaal 12 personen op basis van telefonische vooraanmelding bij het museum.

Over het Van Doesburg-Rinsemahuis

Het Van Doesburg-Rinsemahuis is hét nieuwe Stijlicoon van het Noorden. Het is de eerste grote opdracht over kleur in architectuur die voorman van De Stijl, Theo van Doesburg, kreeg. In Drachten kreeg Theo van Doesburg in 1921 de mogelijkheid zijn ideeën over kleur in architectuur op monumentale schaal toe te passen. De woning is na uitvoerige kleur- en bouwhistorische onderzoeken, zowel van binnen als van buiten volgens het oorspronkelijke gedachtengoed van Van Doesburg teruggebracht.

Meer informatie over tarieven, tijden en data zijn op de website van Museum Dr8888 te vinden: www.museumdrachten.nl