Dit weekend in Poppodium Iduna: Ten Years After en Kings of Diamonds

Drachten - In Iduna in Drachten spelen vrijdag 8 maart Kings Of Diamonds en zaterdag 9 maart Ten Years After.

Kings of Diamonds

Vrijdagavond 8 maart presenteert Drachtster band Kings of Diamonds een kersverse single. Kings of Diamonds is een energieke, frisse rockband die met hun veelzijdige repertoire het publiek voor zich weet te winnen, zo hebben ze eerder bijvoorbeeld ook op Oerrock gespeeld. De band speelt zowel covers als eigen repertoire. Publiek krijgt deze avond de single na afloop mee naar huis.

Ten Years After

De legendarische Britse bluesrockband Ten Years After komt zaterdag 9 maart naar Poppodium Iduna te Drachten. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de band op Woodstock speelde, waarvan de tien minuten durende toegift terecht kwam in de Woodstock film.

Ze scoorden dijken van hits met songs als Love Like a Man, Going Home, I’d Love To Change The World en zijn door de decennia doorgegaan met waar ze goed in zijn: bluesrock.

Oerleden Chick Churchill en Ric Lee maken nog altijd onderdeel uit van Ten Years After. Gitarist Alvin Lee is helaas overleden, maar met Marcus Bonfanti in de gelederen is de band verrassend sterk gebleven. Dat belooft dus een heerlijke avond bluesrock te worden van een topband.

Het Friese bluesrock trio Electric Hollers opent de avond. De heren en dame schitterden eerder al op Jûn fan Peije en Simmerdeis, afgelopen mei brachten zijn hun debuut Shine uit.

Meer info en tickets: www.iduna.nl