Jubileumconcert Frouljuskoar Hjerres

Ureterp - Frouljuskoar Hjerres uit Ureterp geeft zaterdag 9 maart vanaf 20 uur in MFC De Wier in Ureterp een optreden om het 10-jarig jubileum te vieren.

In Ureterp was al langer een mannenkoor, 't Oerterper Manljuskoar. Tijdens de nieuwjaarsborrel van dit koor in 2009, waar ook de echtgenotes van de koorleden aanwezig waren, werd het idee van een vrouwenkoor geopperd. Een paar maanden later al was Frouljuskoar Hjerres een feit. De dirigente van het Manljuskoar, Wilma de Boer, was bereid om ook dit vrouwenkoor te leiden.

Nu, 10 jaar later, telt het koor ruim dertig leden, oefent het eens in de twee weken in De Wier en treedt het regelmatig op. Hjerres wordt geleid door Margo Konings en op piano begeleid door Benny Bakker. Het repertoire bestaat uit populaire liedjes in het Engels, Fries en Nederlands.

Tijdens de feestavond zijn, naast het Frouljuskoar Hjerres, ook 't Oerterper Manljuskoar te beluisteren alsmede Sa! (Sander en Atsje) en Born to play. De presentatie is in handen van Anneke van den Akker.

Meer informatie op www.hjerres.nl.