SOS ABBA Coverband komt naar Spikerfestival Bombats

Boornbergum - SOS ABBA Coverband speelt zaterdag 9 maart op het Spikerfestival Bombats in ’t Bynt Boornbergum.

In het voorprogramma twee bands met enkele locale muzikanten in hun gelederen.

The Skömbags is een Drachtster coverband met acht bandleden. Door het karakteristieke stemgeluid van leadzanger Tjeerd weten ze van de covers bijna eigen nummers te maken. Ze zijn klaar voor een feestje op Spikerfestival.

Zenith is een jonge frisse band met een aantal echte Boornbergummers in de gelederen. Zij spelen pop- en rock covers. Van Guns 'n Roses tot Anouk en van Martin Garrix tot The Cranberries, alles komt voorbij. Enthousiast en gedreven, klaar om ’t Bynt plat te spelen.

Met SOS ABBA Coverband heeft het Spikerfestival een topact in huis. Muzikanten die hun vak verstaan en stuk voor stuk hun sporen hebben verdiend in de wereld van coverbands. Muziek die staat als een huis en een repertoire dat niet alleen bij de oudere jongeren oude tijden doet herleven. Tijdens hun optredens blijkt keer op keer dat ook latere generaties ABBA van A tot Z kunnen meezingen en uit hun dak gaan.

Over de hele wereld zijn er in de afgelopen jaren ABBA tribute bands opgestaan. Uiteraard lang niet allemaal zo goed als SOS ABBA coverband, maar wel hèt bewijs dat de muziek van ABBA springlevend is. Wie herinnert zich niet klassieke hits als Dancing Queen, Waterloo, Mamma mia, Voulez vous en The winner takes it all.

Meer informatie op www.spikerfestival.nl.