Allardsoog zoekt vrijwillige gastheren en –vrouwen

Allardsoog - Natuurvriendenhuis Allardsoog zoekt vrijwilligers voor de functie van gastheer en –vrouw

Natuurvriendenhuis Allardsoog is één van de dertien natuurvriendenhuizen van het Nivon. Het natuurvriendenhuis ligt in de omgeving van Bakkeveen, op het punt waar de provincies Groningen, Friesland en Drenthe samenkomen. Allardsoog was vroeger een huishoudschool, maar is nu een betaalbaar ‘doe-het-zelf-hotel’ dat volledig door vrijwilligers wordt beheerd.

Uitvalbasis

Allardsoog heeft in totaal 61 bedden, verdeeld over kamers voor één en meerdere personen. Daarnaast beschikt het huis over een volledig ingerichte keuken en verschillende zalen. Het is daardoor bijzonder geschikt voor (korte) vakanties, weekendje weg of voor het organiseren van groepsbijeenkomsten en familiereünies. De gasten variëren van individuele wandelaars en fietsers die het natuurvriendenhuis gebruiken als uitvalbasis, tot families die het hele huis huren voor een familieweekend.

Voor de ontvangst van de gasten zijn er gastheren en gastvrouwen aanwezig. Deze vrijwilligers helpen de gasten die aankomen, regelen de administratieve afhandeling van het verblijf en helpen de gasten zich welkom te voelen en wegwijs te maken. Zij zijn de spin in het web in een sociale, actieve en dynamische omgeving op een mooie plek in de natuur.

Tweetallen

De gastheren en gastvrouwen werken in tweetallen en zijn meestal stellen of een koppel vrienden of vriendinnen, soms gepensioneerd, die een week in het huis verblijven waar zij de beschikking krijgen over een eigen appartement. Zij zijn sociaal, gastvrij en kunnen met de computer omgaan.

Wie he tleuk lijkt om samen met partner, vriend of vriendin in Allardsoog gastheer en/of –vrouw te worden of meer informatie wil kan contact opnemen met Bert Rosien, voorzitter van Allardsoog. Hij is bereikbaar per mail vz.allardsoog@nivon.nl of telefonisch 06 52638535.

Meer informatie over natuurvriendenhuis Allardsoog is te vinden op: https://allardsoog.nivon.nl