Burgumer in Dokkumer team in Cold Classic Car Experience

Burgum - Twee Friese teams vertrekken zondag 3 maart richting Scandinavië voor de Cold Classic Car Experience. De teams willen geld inzamelen voor Supportkids, onderdeel van stichting SupportFryslan.

De vriendengroep van team Fab4 doet met twee Renaults 4 mee aan de tocht. De oranje R4 TL komt uit 1976, de Groene R4 F6 kombi komt uit 1985. In de Oranje R4 zitten Nol Kuipers en Hein-Pieter Groeneveld (alle twee Dokkum), in de Groene R4F6 zitten Bert Kuipers en Piebe van der Hoek (Dokkum en Burgum).

De liefde voor de Renault 4 is bij Nol Kuipers begonnen. Hij maakte van een vergeten 4tje een mooie auto. Interesse in rally’s en ander soort auto evenementen hebben de vrienden vanaf jongs af aan. Op een gegeven moment opperde één van de vrienden om zelf met een auto een tocht rijden.

Aan het rijden van een tocht is een goed doel gekoppeld. Want de aandacht die de autootjes krijgen, gaat dan ook direct naar het goede doel. Het goede (lokale) doel is Supportkids, een onderdeel van stichting SupportFryslan. Dit is een succesvol maatjesproject voor kinderen. Dit is een nog niet heel bekend proejct. De coureurs hopen dat met de steun en die van de sponsoren er meer kinderen een passend maatje kan krijgen en uiteindelijk weer zelfredzaam de toekomst tegemoet gaan.

Informatie via https://www.facebook.com/TeamFab4/ en https://www.supportfryslan.nl/