Gorredijk 1 verliest thuis van Dwingeloo

Gorredijk - VV Gorredijk 1 heeft zondag met 0-3 verloren van Dwingeloo.

Op een ongelofelijk slecht en hobbelig veld begon zondagmiddag even na twee uur de wedstrijd tegen Dwingeloo dat virtueel koploper is. In de 7e minuut keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. De aanval ging dwars door het midden. Het daarop volgende sprintduel werd gewonnen door Melvin Koning, die de bal simpel wist binnen te tikken en al vroeg in de wedstrijd de 0-1 op het bord zet.

Gorredijk weet echter met veel beleving en strijd het initiatief naar zich toe te trekken en wist ook in het verloop van de wedstrijd wel kansen te creëren. Met name de voorzetten van de linker kant waren gevaarlijk, echter voorin stond het vizier niet geheel op scherp. Een niet-gegeven penalty helpt dan ook niet echt en als in de 38e minuut de tegenstander vanuit de counter wederom het sprint duel wint, de doelman omspeelt en de 0-2 aantekent weet je dat de rest van de middag zwaar zal worden.

Ook in het tweede bedrijf gaf Gorredijk niet op. Het bleef prima de duels aangaan, knokte het voor elke meter echter bleek de defensie van Dwingeloo wel erg solide te zijn en werd het gaatje niet gevonden. Toen halverwege de tweede helft Dwingeloo wederom wist te scoren vanuit een counter was de strijd wel gestreden en snakte de ploeg van Richard Jellema naar het einde van de wedstrijd.

Na 92 minuten was de derde verlies partij op rij een feit en komt Gorredijk terecht in de onderste regionen van de derde klasse D.

Volgende week is er geen programma. Over twee weken wacht het duel met Havelte.