Drachtster Boys wint van TPP

Drachten - De zaalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping hebben dit weekend met 0-1 gewonnen bij TPP in Rotterdam.

De wedstrijd was amper begonnen of het stond reeds 0-1 voor de Drachtsters. Een verre uitworp van keepster Anna Reitsma werd uitstekend verwerkt door Jessie Prijs en binnen 1 minuut stond de uiteindelijke eindstand van 0-1 op het scorebord.

Over en weer kwamen er kansjes voor beide teams in de eerste helft, maar zowel Bianca Troost als Anna Reitsma hielden hun doel schoon, zeker ook geholpen door goed verdedigen van beide partijen.

In de tweede helft kwam bij TPP Suzanne Bakker in de ploeg, wat onmiddellijk voor meer gevaar zorgde. Bij de Drachtster vrouwen werd hier adequaat op gereageerd en verdedigend stond het prima. Naarmate de tijd vorderde, nam de spanning toe. Zou het dan toch?

De laatste twee minuten ging TPP met de meevoetballende keepster spelen wat leidde tot hachelijke situaties voor het doel van Drachtster Boys/HR Piping. Een miraculeuze redding van Anna Reitsma voorkwam een doelpunt van TPP dus eindigde de wedstrijd zoals het er na 1 minuut uitzag.

1-0 voor de bezoeksters uit Drachten die hiermee een puike teamprestatie leverden en dat was te merken na afloop. De meegereisde supporters werden bedankt en de focus gaat nu naar vrijdagavond 1 maart: halve finale landelijke beker wedstrijd Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen Drs. Vijfje VR1 om 20.30 uur in de SNIJ Noordhal.