Intertoys Drachten blijft buiten faillissement van speelgoedketen

Drachten - De speelgoedketen Intertoys is failliet, maar dat geldt niet voor de winkel in Drachten.

De winkel van Intertoys aan de Oosterstraat in Drachten, de passage van de Noorderbuurt naar de Hema, is een zelfstandige winkel. Eigenaren Sander en Ellen van Slooten zijn sinds 2010 franchisenemers, wat betekent dat ze de naam Intertoys voeren, maar wel eigen baas zijn. De Drachtster winkel valt dan ook buiten het faillissement en draait gewoon door. 

Doorstart

Gisteren werd bekend gemaakt dat Speelgoedketen Intertoys failliet is gegaan. De winkels blijven voorlopig gewoon open en er wordt met verschillende partijen gesproken over een doorstart. Voor de ruim 3000 medewerkers is ontslag aangevraagd. De grootste speelgoedketen van het land vroeg vorige week uitstel van betaling aan. Door de felle concurrentie in speelgoedland zag de keten zijn verkopen in tien jaar tijd halveren. Het speelgoedbedrijf telt zo’n 400 vestigingen in Nederland en België.

Sander en Ellen van Slooten van Intertoys Drachten hebben niets met het directe faillissement van de landelijke keten te maken. Zij draaien zelfstandig door, net als hun collega’s in Harlingen, Franeker, Joure, Sneek, Burgum, Surhuisterveen en Oosterwolde. De Intertoys in Heerenveen en Wolvega vallen wel direct onder de landelijke keten.

www.intertoysdrachten.nl