Expositie Annet van Klinken-Kuiper in KunstINNark

Drachten - Annet van Klinken-Kuiper exposeert van 2 maart tot en met 13 april bij KunstINNark in het kerkgebouw De Arke in Drachten.

Wie is Rabbitman? En wat zit er achter de serie PopIconen?

Rabbitman

De stijl van Annet van Klinken-Kuiper (1963) kenmerkt zich vooral door het vorm geven aan gevoelens / houdingen op verschillende manieren. Maar ook fantasierijk, in de doodgewone voorwerpen kan je soms de mooiste dingen zien.

Rabbitman is een door haar bedacht personage getekend op een lijn. Aan de ene kant lijkt het een mannetje maar aan de andere kant is het een konijntje. Langzamerhand werd hij helemaal een konijntje. Omdat hij nog niet helemaal compleet voelde, ontstond Rabbitman nieuwe stijl. Dit is een fineliner tekening met bijpassende haiku.

Haiku is een soort van niet-rijmend gedichtje waar veelal een contradictie in zit. Verder moet hij bestaan uit drie regels, onderverdeeld in vijf lettergrepen, zeven lettergrepen en vijf lettergrepen.

PopIconen

Geïnspireerd door het overlijden van grote namen, maakte Van Klinken-Kuiper een serie PopIconen. Aanvankelijk een paar, maar de al doende groeide de lijst. De stijl is een soort van abstract / popart.

Zowel de Rabbitman als de PopIconen zijn de moeite waard om te bekijken. Een impressie van het werk staat op www.paintingsannet.wordpress.com

Kijk voor meer informatie over De Arke op de website www.kunstinnark.nl