Flower Power Markt in Drachten

Drachten - In De Lawei in Drachten wordt zondag 3 maart van 13 tot 18 uur Flower Power Markt gehouden.

De Flower Power Markt is een markt met workshops over (h)eerlijk (lokaal) eten, ruilen, delen & repareren, natuurlijke gezondheid, groen & zelf(voorzienend) aan de slag en creatieve & kleurrijke levensstijl.

Op markt kunnen bezoekers heerlijk sneupen, inspiratie opdoen en shoppen. Zo zijn er trendy handgemaakte producten, kleurrijke designer & alternatieve kleding, eigenzinnige sieraden, kinderkleding & accessoires, natuurlijke verzorgingsproducten, (vintage) woonaccessoires en andere hippe duurzame goodies. Lees meer over het aanbod op de markt.

Bezoekers kunnen genieten van een massage, een consult nemen, kijken of je vitaminen & mineralen balans goed is of zich laten informeren over duurzame energie. Wie een reden zoekt zijn kleding- en/of en boekenkast eens op te ruimen… op de Flower Power Markt kun je deze ruilen voor frisse exemplaren. Ook zaaigoed en plantjes kunnen worden geruild.

Workshops & activiteiten programma

De markt biedt daarnaast een leuk workshopprogramma voor jong en oud: een workshop zoals barefoot sandals haken, ehbo met etherische oliën, zaadharten maken van papierpulp, aura's leren zien en voelen of leren over de kracht van stilte.

Voor deze activiteiten schrijf je je in bij de organisatie (na de entree), hiervoor is de deelname beperkt. Op een mogelijke kleine materialen vergoeding na is deelname aan de activiteiten op het programma gratis. Lees meer over de inhoud van de activiteiten.

De thema's uitgelegd

Natuurlijke gezondheid

Je écht goed voelen, zowel lichamelijk als geestelijk… dat is fijn. Gedachten en emoties beïnvloeden ons gevoel van welbehagen en omgekeerd hebben onze voeding en levensstijl invloed op onze geest. Tijdens de Flower Power Markt kunnen bezoekers ontdekken hoe je op een natuurlijk manier dichter tot jezelf komt en meer ontspant. Er is aandacht voor gezonde voeding, beweging, de kracht van edelstenen, alternatieve geneeswijze, zingen en kruidenremedies.

Groen & Zelf(voorzienend) aan de slag

DIY (zelf doen en producten maken) is de trend. Als mens willen we zien of ervaren hoe ons eten groeit, en genieten van de voldoening van iets zelf te maken. puur koken, een eigen moestuin hebben, producten inmaken of zelf kleding (ver)maken; Je kunt er je creativiteit in kwijt. De Flower Power Markt wil mensen inspireren door te laten zien hoe leuk en eenvoudig dit kan zijn.

Eerlijk consumeren

Kies je voor fair trade, biologisch of de laagste prijs? Op de Flower Power Markt willen we (zoveel mogelijk) duurzame alternatieven & producten aanbieden, gemaakt met respect voor mens en milieu.

Kleurrijke levensstijl

Het leven is mooi en daar genieten we graag van. Vier het leven alsof het altijd zomer is. Op de markt bieden we producten die het leven kleur geven; felle kleuren, mooie prints, retro & vintage, hipp(i)e jurkjes, sieraden en andere accessoires.

Consuminderen

De Flower Power Markt wil ook de gelegenheid bieden meer mensen te laten kennismaken met de voordelen van de deeleconomie: ruilen, delen, hergerbuiken (recyclen), tweedehands (ver)kopen en repareren. Door bewust om te gaan met spullen en diensten hoeft er minder geproduceerd te worden, Dat scheelt geld en grondstoffen en is daarnaast goed voor het milieu.

Meer informatie en het (uitgeschreven) programma is te vinden op www.flowerpower.frl.