Papa Mama Café over gezond eten voor je kind

Drachten - Ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar zijn woensdag 6 maart tussen 10.00 en 11.30 uur van harte welkom bij het Papa Mama Café in Bibliotheek Drachten.

Onder het genot van een gratis kopje koffie of thee kunnen ouders elkaar vrijblijvend ontmoeten. Er is een oppas aanwezig die in de buurt van de ouders samen met de kleintjes spelletjes kan doen of een boekje kan voorlezen.

Wikje de Jong, Jeugdverpleegkundige bij GGD Fryslân, gaat op een leuke manier samen met de ouders bekijken wat gezond eten en drinken is voor jonge kinderen. Vooraf aanmelden is wenselijk maar gewoon binnenlopen mag ook.

Gezond eten en drinken

Als ouder heb je grote invloed op het eetgedrag en de eetgewoonten van je kind. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een gezellige sfeer aan tafel en een kind dat prima eet? Kinderen doen ouders na, dus geef zelf het goede voorbeeld. Wat is eigenlijk gezond eten en drinken voor je kind? Waar kun je in de supermarkt op letten zodat je gezonde boodschappen in huis haalt? Wikje de Jong praat in het Papa Mama Café met de ouders over hun ervaringen met (gezond)eten en geeft handige tips en adviezen.

Kijk voor meer informatie op www.cjgsmallingerland.nl.