Toneelvereniging Nij Begjin speelt twee stukken

Nijega - Toneelvereniging Nij Begjin speelt in maart de stukken 5%Lov en In lokkige jierdei?

Voor het eerst in de geschiedenis van toneelvereniging Nij Begjin is er een hele enthousiaste jeugdploeg. Zij speelt 5%Lov onder regie van Folkert Wesseling. De volwassenen zetten In lokkige jierdei? op de planken. Dat is een komisch stuk van Hugo Renaerts en is vertaald in het Fries door Hinke Wolthuizen. Hendrik van der Heide heeft de regie.

Het stuk 5%Lov speelt zich af in een keet. De jeugd drinkt een biertje of een frisje, danst met elkaar en ze hebben het vooral gezellig. Dan komt er een moment dat de sfeer verandert. Is het nog wel zo gezellig?

Na het stuk van de jeugd staan de volwassenen op de planken. In In Lokkige jirdei? nemen bezoekers een kijkje in het huis van Gryt Hoekstra. Een dag voor haar verjaardag is het een drukte van belang. Iedereen komt langs; de dokter, de pastoor en bijna de hele familie. Gryt begrijpt er niets van en vindt dat ze allemaal een dag te vroeg zijn. Ze is tenslotte de volgende dag pas jarig. Maar zijn ze wel te vroeg? Of zou er misschien wat anders aan de hand zijn?

De data:

Zaterdag 02-03-2019 Première

Vrijdag 08-03-2019

Zaterdag 09-03-2019

Alle avonden beginnen om: 20.00 uur

Entree: € 10,00

€ 5,00 t/m 16 jaar

Kaarten kunnen gereserveerd worden op telefoonnummer 06 10770431, van maandag-vrijdag tussen 19.30 en 21.00 uur. Of via nijbegjin@gmail.com.

Meer informatie op www.nijbegjin.nl.