It wie op in Simmerjûn en Na Leanai in De Skâns

Gorredijk - In De Skâns in Gorredijk zijn zaterdag 2 maart vanaf 20.15 uur It wie op in Simmerjûn en zondag 3 maart vanaf 15 uur Na Leanai te zien.

It wie op in Simmerjûn

Theo en Anneke hebben elkaar op latere leeftijd gevonden. Theo helpt Anneke zo goed als hij kan bij het vinden van een fijne plek in een verzorgingstehuis voor haar vader en moeder, Daniël en Wimmy. Die zijn op een leeftijd dat ze allang niet meer op pad kunnen met Daniëls grote hobby, het draaiorgel. Maar Daniël en Wimmy willen niet afhankelijk worden en hebben hele andere plannen. Samen willen ze uit het leven stappen, na een laatste dans op It wie op in simmerjûn. De gerenommeerde acteurs Jan Arendz en Joke Tjalsma spelen zowel het jonge als het oude stel. Ze staan voor het eerst samen op het podium in dit nieuwe stuk van Bouke Oldenhof.

Na Leanai – Ierse Folkmuziek

De vijf bandleden van Na Leanai zijn alle kinderen van de wereldberoemde band the Sands Family. Deze groep werd in 1970 opgericht en zorgde er mede voor dat folkmuziek toen een erg populair muziekgenre werd. Daarnaast schreef bandlid Tommy Sands schitterende songs voor onder andere The Dubliners en Joan Baez. De kinderen van deze groep besloten in 2014 samen te gaan optreden. Met fluiten, violen, gitaren en percussie spelen ze mystieke muziek met betoverende, meerstemmige zang die je kippenvel bezorgt en vrolijke danstunes die uitnodigen. Na Leanai’s eerste album Kindred Roots bevat traditionele en eigentijdse songs met originele arrangementen en werd enthousiast ontvangen. Hun onlangs verschenen tweede cd Branching Out is minstens zo goed, zo niet beter.

Kaarten: www.skans.nl of aan de kassa van de Skâns Gorredijk, Loaijersstrjitte 2.Telefonisch reserveren: 0513 – 468600