Akoestisch optreden van Helder in Olterterp

Olterterp - De Friese band Helder geeft zondag 3 maart van 15 tot 16.30 uur een akoestisch concert in de Sint-Hippolytuskerk in Olterterp.

Helder is een veelzijdige band, welke op unieke wijze zowel akoestisch als versterkt, een specifieke sound weet toe te voegen aan het eigen repertoire en mooie covers. Een melodieus collectief met meerstemmige zang, is kenmerkend voor Helder.

Het afgelopen jaar zijn de mannen druk bezig geweest met het opnemen van zes Friestalige eigen nummers. Waar de voorgaande cd’s versterkt waren, zijn deze nummers akoestisch opgenomen en laten de vernieuwde sound van de mannen van Helder horen. Deze nieuwe nummers zullen zij eind maart presenteren met onder meer een optreden in Noardewyn bij Omrop Fryslân en een cd-presentatie in Franeker. Maar natuurlijk zullen zij deze nummers ook in Olterterp al ten gehore brengen.

De mannen van Helder zijn zeker geen onbekenden in Friesland. Ruim 15 jaar geleden richtten de broers Roelof (gitaar/leadzang) en Sido Wagenaar (drums/leadzang) uit Drachten de band Helder op. De band, die gecompleteerd wordt door Jan Roorda (toetsen) en René Mulder (bas), heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. In 2011 won Helder met het nummer Hjir de Fryske Music Night Award. Ook worden de eigen geschreven nummers regelmatig gedraaid op Omrop Fryslân. Helder speelt naast eigen geschreven, deels Friese nummers, ook covers van onder andere Douwe Bob, BLØF, Marco Borsato, Volumia, James T. W. John Mayer en Nial Horan.

Kaarten á €7,50 zijn te reserveren via pr.helderonline@gmail.com. Voor meer informatie over Helder: www.facebook.com/helderonline