Expositie Van nature getekend in De Wilgen

De Wilgen - In Galerie Amapola in De Wilgen is van zaterdag 2 maart t/m zondag 28 april de expositie Van Nature Getekend te zien. De expositie wordt zodnag 3 maart om 15 uur geopend door kunstenares Dorota Grzesik.

De expositie is met gastexposanten Nicole van Overbeek (tekeningen en schilderijen) en Gustavo Zeledon Garcia (keramiek). Openingstijden zijn zaterdag en zondag van 13-17 uur.

Nicole van Overbeek

Sinds zij een potlood kon vasthouden, heeft Nicole van Overbeek getekend. In het creatieve proces van bezig zijn met haar handen kan ze wegdromen en komt ze tot een innerlijke rust. Wat is begonnen als een mooie hobby, is uitgegroeid tot een diepe passie. Kleine schetsjes of gedetailleerde tekeningen en schilderijen, groeien spontaan onder haar handen. Voor haar werk laat ze zich inspireren door de natuur. Het betoverende, de veelzijdigheid en de magische kleuren, zo kenmerkend voor de natuur, brengen haar de gewenste ingevingen. Het werken vanuit haar hart maakt haar vrolijk.

Gustao Zeledón García

Gustavo Zeledón García werkt en woont in Costa Rica. Hij heeft gestudeerd aan de Universidad National de Costa Rica. Zijn werk omvat onder meer schilderkunst, teken-kunst, gravure, beeldenkunst en traditionele ambachte-lijke technieken zoals keramiek. Hij werkt ook in opdracht als fotograaf en maakt hij veel stads- en straatfotografie. In de zomer van 2018 heeft hij gewerkt bij Leo van Maarleveld (Frieschepalen) in diens atelier. De gemaakte werkstukken (keramiek volgens de Sagger-firing techniek) hebben slib decoraties en zijn bewerkt met traditionele tekeningen van Costa Rica.

Margôt Ritman

Margôt Ritman schildert realistisch en daarbij zijn dieren een geliefd onderwerp. Realistisch schilderen, kleurrijk en de contrasten gebruiken die de natuur biedt. Het maken van portretten van mens, dier of bloem is altijd weer een uitdaging, van heel klein formaat tot heel groot. Ritman maakt ook beelden van diverse materialen, zoals brons, Stoneart en papiermaché. Hiervoor staan menselijke figuren en abstracte vormen model. Zowel voor schilderijen als beelden werkt zij ook in opdracht.