Snoeicursus bij volkstuinvereniging de Wrottersploech

Drachten - Bij de volkstuinvereniging de Wrottersploech in Drachten wordt zaterdag 2 maart van 9.30 tot 12 uur een snoeicursus gegeven.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en wordt verzorgd door een leerkracht van het Nordwin College, dhr. Eliza Janse. In het theoriegedeelte wordt een korte uitleg gegeven over de snoei van de meest voorkomende fruitsoorten op onze tuinen. Vooral voor appel en peer is goed snoeien belangrijk. Na het theoriegedeelte gaan de deelnemers met de cursusleiding de tuin op en wordt het snoeien aan de deelnemers in de praktijk getoond. Daarbij wordt vooral aandacht besteed aan hardfruit (appels en peren). Ook kan de snoei van zachtfruit (bessen, frambozen etc.) worden gedemonstreerd.

Belangstellenden zijn vanaf 9.15 uur welkom in het informatiecentrum van de volkstuinvereniging op het tuincomplex de Zandige Wijk van de vereniging, Noorderend 20A Drachten.

De cursus is ook toegankelijk voor niet-leden van de volkstuinvereniging. Belangstellenden hoeven zich niet van te voren aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden.