Gorredijk verliest van DIO

Gorredijk - VV Gorredijk heeft dit weekend met 2-5 verloren van DIO Oosterwolde.

In het eerste treffen dit seizoen kon DIO drie punten bijschrijven en ook deze middag was de ploeg de bovenliggende partij en name het drie punten mee naar huis. In de opstelling van Gorredijk was het een en ander gewijzigd door afwezigen en met name de afwezigheid van goalgetter Mart van der Tuin werd voorin gevoeld.

Het begon allemaal nog wel aardig voor de Blauw-Witten. Al in de 7e minuut werd een voorzet van de linker kant door de geheel vrijstaande Jort Otten binnen gekopt en stond de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

DIO was hier in het geheel niet van onder de indruk en in een tijdsbestek van vijf minuten wist het de achterstand om te buigen in een 1-3 voorsprong. Het was eerst Ivo Savenije die in de 12e minuut de ploegen weer op gelijke hoogte bracht en daarna was het Martijn Wieldraaier die in de 14e en 16e minuut met een bijna identieke actie de voorsprong van de bezoekers verder wist uit te bouwen.

Gorredijk stond erbij en keek ernaar en wist vooral met de vele positiewisselingen aan DIO kant geen raad.

In het restant van de 1e helft bouwde DIO via wederom Ivo Savenije en Robin Bos de voorsprong verder uit naar een comfortabele 1-5 en snakte de ploeg van Richard Jellema naar de rust. Vanaf het eerste fluitsignaal werd DIO onder druk gezet, werden duels vol ingegaan en werd er voor elke meter grond gestreden.

Het loon naar werken kwam in de 55e minuut. De toegekende vrije trap werd door Tristan Bijlsma prima binnen geschoten en was de stand 2-5.

DIO wankelde en wist met kunst- en vliegwerk verdere schade te voorkomen en met name de kwetsbaarheid achterin werd duidelijk maar naar 92 minuten kon de ploeg uit Oosterwolde wel drie punten bijschrijven.

Door wederom een verliespartij is Gorredijk de aansluiting met de middenmoot kwijt en moet het meer naar onderen gaan kijken.

Volgende week komt het sterke Dwingeloo op bezoek en hopelijk weet de ploeg van Richard Jellema zich deze week te herpakken en kunnen de punten dan in Gorredijk blijven.