Prijzenweekend voor acroteams van SFK

Oosterwolde - De acroteams van SFK hadden afgelopen weekend verschillende wedstrijden op het programma.

Voor de C lijn teams van SFK stond zaterdag de tweede plaatsingswedstrijd en tevens het FK op het programma.

Femke Postma en Jannah Eppinga, duo C senior, begonnen de wedstrijd met een strakke en technisch goeie balans oefening. Hun tempo oefening had hier en daar een klein schoonheidsfoutje, maar ook hiermee lieten ze zien thuis te horen in dit niveau. Na twee oefeningen resulteerde dit in een verdiende bronzen medaille en het limiet voor de halve finale!

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Afke Wijnstra, Iris Wassenaar en Rixt Deelstra, trio C senior. Ook zij starten met hun balans oefening. Ze begonnen de oefening sterk, maar kregen voor het laatste element een tijdsfout. Ze draaiden vervolgens een strakke tempo oefening. Op naar de volgende plaatsingswedstrijd waarin ook dit team het limiet wil halen!

Daarnaast deed SFK dit weekend mee aan de Valentijnscup in Oosterwolde.

Zaterdagochtend begon het D-jeugd trio. Lotte van der Wijk, Andes Loopstra en Benthe Koopmans begonnen met een strakke oefening, helaas ging een element niet helemaal goed, waardoor ze aftrek kregen en naast het podium eindigden.

Zaterdagmiddag was het de beurt aan Marijke Postma, Marrit de Vries en Wencke Sijbranda in de D-senioren. De muziek begon en de zaal viel stil, ze wisten een prachtige oefening neer te zetten. Deze werd beloond met een mooie gouden medaille. Ze hadden de hoogste dagscore van de zaterdag.

Zondag was het als eerst de beurt aan ons C-senioren duo, Femke Postma en Jannah Eppinga. Zij lieten hun balans oefening zien met een mooie dans en strakke elementen. Ze zijn uiteindelijk keurig tweede geworden. Vervolgens was het de beurt aan ons C-senioren trio, Afke Wijnstra, Rixt Deelstra en Iris Wassenaar. Zij deden hun tempo oefening en lieten hoge salto’s zien. Helaas door een kleine foutje en zijn ze net naast het podium geëindigd.

Als laatst was het de beurt aan ons D-senioren mixpair Leon Riddersma en Else Mare Haisma. Zij lieten een mooie oefening zien met hoge elementen, helaas een klein foutje bij een individueel element. Uiteindelijk mochten ze de zilveren medaille in ontvangst nemen.