Acro Academy wint gouden medailles bij Valentijnscup

Oosterwolde - Alle teams van topsportstichting Acro Academy Noord Nederland hebben afgelopen weekend goud gewonnen tijdens de Valentijnscup in Oosterwolde.

De Valentijnscup is een groot acrogym toernooi voor alle niveau's georganiseerd door SV Donkerbroek, waar teams uit het hele land op af komen. Dit keer stonden alle teams van topsportstichting Acro Academy Noord Nederland op de vloer.

De teams wisten allemaal het goud in hun categorie te verdienen, en de Acro Academy ging dan ook - naast de gouden medailles - naar huis met de Valentijn Acrocup: de beker voor de hoogste gemiddelde dagscore.

Robin Luinge uit Opeinde zit in de categorie Pupillen, waar ze samen met haar partners Zefanja Nieman en Ilse van Dam de concurrentie wist te verslaan met een prachtige oefening als combinatieteam Acro Academy / Gym Academy.

In de Pupillen kwam het damespaar Inge Stienstra en Carola van Dijk uit. Zij vormen een combinatieteam van de Acro Academ met WSBF. Met een mooie oefening wisten zij het goud omgehangen te krijgen.

Xiao Mei Harms uit Drachtstercompagnie kwam met haar partners Inge Speerstra en Lisanne Hulder uit in de categorie Jeugd. Het trio, ook een combinatieteam Acro Academy met WSBF, wist twee prachtige oefeningen neer te zetten en de jury te imponeren.

A-junioren combinatie trio (Acro Academy/FC Meppel) Myrthe Tognini, Nova Houtman en Arjenne Steenbergen wist met twee mooie oefeningen de jury te imponeren. Damespaar A-junior Robin Hooijenga (Oudega) en Anna Koster zette de hoogste dagscore van deze wedstrijd neer met hun oefeningen. Het paar is een combinatieteam Acro Academy/SV Donkerbroek.

Ook Marten-Lin Visser uit Boornbergum kwam met zijn partner Tess Offringa in de A-junioren op de vloer om prachtige scores neer te zetten. Ook zij vormen een combinatieteam Acro Academy/SV Donkerbroek. 's Middags kwamen Amber Bosma en Famke van Wieren uit Drachten met hun partner Lian Boersma op de vloer, die uitkomen in de A-junioren 2. Zij zijn pas een paar weken bij elkaar als team, maar wisten toch een prachtige oefening neer te zetten die hen ook het goud opleverde.