Strijdend VIOD te sterk voor pover ONT

Driesum - VV ONT heeft zaterdag met 2-0 verloren bij VV VIOD in Driesum.

Na de degradatie van vorig seizoen uit de 2e klasse zijn de resultaten van ONT een klasse lager niet zorgeloos. In verliespunten staat ONT, na de resultaten van deze competitieronde, zelfs op de laatste plaats. Er is nog geen man overboord, de afstand naar de veilige 11e positie scheelt maar twee verliespunten. Maar dan zullen er wel winstpartijen moeten volgen.

Het vertrouwen bij ONT in winst tegen VIOD was er wel. De driepunter vorige week tegen Anjum deed de ploeg goed. In theorie, in de praktijk viel dat tegen. VIOD speelde zoals ONT dat gewend is, zéker in Driesum. De thuisploeg zocht en vond de duels en won daar ruim het merendeel van. VIOD speelde ook heel ongecompliceerd, geen moeilijke dingen doen en de bal zo snel mogelijk naar voren. En dan het liefst naar de snelle en behendige Nykle Durk van der Valk.

ONT begon voortvarend aan de wedstrijd met na twee minuten al een kans voor Egbert Hulzinga. Die kreeg de bal in de voeten geschoven van een VIOD verdediger, het schot ging over. Een minuut later deed ONT hetzelfde, dat was ook aan VIOD niet besteed. Erik van der Veen schoot over het doel. Voor ONT kreeg Dennis Bakker, gelanceerd door Jesper Landman, daarna een goede kans. VIOD-doelman Otte Visser was een sta in de weg, zoals hij dat deze middag vaker zou zijn. Landman creëerde daarna zelf nog een kans, het schot ging naast.

Het was wel het sein voor VIOD meer strijd in de wedstrijd te gooien. Er kwamen duels en die won de thuisclub. Het was ook de inleiding voor de 1-0. ONT leed balverlies en er volgde een lange bal op Van der Valk. Die liet de ONT verdedigers zijn hielen zien en scoorde in de lange hoek. Erik van der Veen was daarna kansrijk met een kopbal, die ging over het ONT doel. Tien minuten voor rust had ONT moet scoren na een goed lopende aanval. Via Hendrik Mulder en Dennis Bakker belandde de bal bij Hulzinga. In vrije positie kreeg de ONT spits de bal niet langs Visser. En verder? ONT slaagde er maar niet in zich op te richten tegen VIOD dat beslist niet veel kwaliteiten op het veld legde, maar wel strijd. Dat beaamde ook VIOD-coach Andries Spek na afloop: „Geen goed voetbal, wel strijd.”

De tweede helft was een kopie van het laatste deel van de eerste helft. VIOD voorop in de strijd en ONT dat daar moeite mee had. Daar kwam een beetje verandering in toen Oebele Twijnstra na een uur spelen met twee keer geel naar de kant moest. Hoewel, de eerste kans na de veldverwijzing van Twijnstra was wel voor VIOD. Captain Roelof van der Veen bleef koel voor het ONT doel, was ook ONT doelman Hidde Ament voorbij, maar slaagde er daarna in de bal in het zijnet te krijgen in plaats van het gapende lege ONT doel.

Ament voorkwam daarna een tweede VIOD goal door te redden op een inzet van Erik van der Veen. Daarna ontwikkelden de tien ONT’ers meer strijd en er kwamen kansjes. Michel Weisser zag Visser redden en datzelfde overkwam ook Hulzinga. En zo waren er nog wel wat kansjes. VIOD gooide vijf minuten voor afloop de partij in het slot. Van de Valk gaf de voorzet en Roelof van der Veen scoorde nu wel.

Volgende week is een inhaalweekend en is ONT vrij. De week daarna speelt ONT uit tegen Dokkum