Femke Kok is wereldkampioen schaatsen

Schaatsster Femke Kok uit Nij Beets is wereldkampioen bij de junioren geworden. Dit tot grote verassing van onder andere de 18-jarige zelf.

Een paar weken geleden kreeg Kok last van een nierbekkenontsteking en kon zich daardoor niet voorbereiden op de WK voor junioren. Door een aanwijsplek mocht ze toch afreizen naar het Italiaanse Baselga di Piné. De verassing voor Femke Kok was nog groter doordat het mondiale toernooi werd verreden op een buitenbaan, iets waar ze totaal geen ervaring mee had.

Het ongeloof was groot toen bleek dat haar zilveren medailles op de 500 en 1000 meter in combinatie met het goud op de 1500 meter en de achtste klassering op de 3 kilometer haar de overwinning brachten.

,,Ik kon het echt niet geloven toen ik zag dat de Poolse concurrente Karolina Bosiek op de 3 kilometer niet genoeg afstand op mij pakte, waardoor ik wereldkampioene junioren ben geworden. Daarna werd ik door iedereen gefeliciteerd en realiseerde ik mij steeds meer dat ik gewonnen had", aldus Femke Kok die traint bij het Gewest Fryslân.