Waadhoekekoor Bútsoekers geeft koffieconcert in Rottevalle

Rottevalle - Waadhoekekoor de Bútsoekers uit Sint-Annaparochie treedt zondag 24 februari vanaf 15 uur op in de Doarpstsjerke te Rottevalle.

Het wordt een concert voor koor en publiek: naast meerstemmige liedjes die het koor zelf ten gehore brengt, staan er ook prachtige nummers op het programma waarbij aanwezigen uit Rottevalle en wijde omgeving worden uitgenodigd om met hen mee te zingen.

Rottevalle houdt van muziek. Het dorp heeft een fanfare, een brassband, een vrouwenkoor De Voortvarende Vrouwen en voor de mannen is er het shantykoor Piipegaeltsje Sjongers. In Sint-Annaparochie is het voormalige shantykoor de Bútsoekers overgestapt naar een ander soort liedjes. Onder leiding van hun enthousiaste dirigente Marijke Rodenburg zingen de mannen de laatste jaren vooral golden oldies, Ierse ballads en liedjes uit het kleinkunstrepertoire. Met teksten in het Fries, Nederlands en soms ook in het Bildts.

De laatste tijd maken de Bútsoekers furore met hun zgn. meezing-concerten. Dorpen als Goënga, Engelum en Finkum hebben onlangs meegemaakt hoe aanstekelijk dat werkt. Tijdens de optredens spat het plezier eraf en dit slaat over op het publiek. De hele kerk komt in beweging en gaat uitbundig los. Een greep uit het programma: Rottevalle ligt aan de Lits en de Lijen, maar de Bútsoekers zingen over het Land van Maas en Waal. Cliff en Elvis komen allebei aan bod, maar ook de Monkeys en de Mamma’s en de Pappa’s. Anatevka, niet ter vergeten, en het prachtige kikkerlied van Paul Mc Cartney: We all stand together.

Wat het koor uniek maakt in zijn soort is de ijzersterke begeleidingsgroep. Mannen als Tseard Nauta, Johannes Fokkema, Joop Schulp en Sybe Krol zorgen voor een pittige begeleiding.

Voor informatie en reserveringen: h.lansen@chello.nl