Komend weekend in Poppodium Iduna: metalcore, bluesrock en punk

Drachten - In Iduna is komend weekend metalcore, bluesrock en punk te horen.

Exclusieve co-headline show van Psycroptic en Aversions Crown

Vrijdagavond 22 februari komen de Australische technische deathmetal sensatie Psycroptic en deathcore giganten Aversions Crown voor een exclusieve Nederlandse show naar Iduna. Psycroptic zal in verband met zijn nieuwste release As the Kingdom Drowns een co-headline tour met Aversions Crown ondernemen. Ze nemen een breed deathcore/techmetal gezelschap aan supports mee: Within Destruction, Hadal Maw en Hollow World.

Viering van het leven van Rory Gallagher door Band of Friends

Zaterdagavond 23 februari speelt Band of Friends in Iduna, een must voor fans van Rory Gallagher en liefhebbers van bluesrock. De band werd in 2011 opgericht door de voormalige bandleden van de Ierse bluesrockfenomeen Rory Gallagher en heeft diverse bluesawards op hun naam staan. Bands of Friends is geen eerbetoon aan Rory Gallagher, maar een viering van het leven en de muziek van Rory, door muzikanten die erg dicht bij hem stonden.

Michale Graves, ex leadzanger van punkband The Misfits in Iduna

Michale Graves komt zondagmiddag 24 februari met zijn band naar Drachten. De Amerikaanse muzikant Michale Graves is vooral bekend als zanger van punkband The Misfits toen de band in 1995 nieuw leven werd ingeblazen. De Misfits brachten vervolgens legendarische albums uit zoals American Psycho en Famous Monsters. Graves schreef de Misfits-hits Scream en Dig Up her Bones, bracht solo een aantal platen uit en deed ook nog flink wat acteerwerk in de wat lompere splattermovies. Met Graves’ dijk van een stem en dito band belooft het een energieke show te en een feest der herkenning dankzij een setlist met zowel solo-hits als Misfits-juweeltjes.

Meer info en tickets: www.iduna.nl