Deze week in De Lawei

Drachten - Deze week zijn in schouwburg De Lawei de volgende voorstellingen te zien.

Kidsfestival in De Lawei!

Tijdens de voorjaarsvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen. Er is weer van alles te zien en te beleven voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Naast mooie films en knutselmomenten zijn er weer genoeg verkleedkleren te vinden in te speelstraat; van prinses en indiaan tot ridder of cowboy. Natuurlijk is er ook volop theater tijdens het Kidsfestival. Dansgroep De stilte, Theater Rotterdam en Sally Dansgezelschap Maastricht komen langs. Bezoek www.lawei.nl voor het complete Kidsfestivalprogramma en het reserveren van kaarten.

Introdans

De Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is internationaal een van de meest toonaangevende hedendaagse choreografen. In Leve Larbi presenteert Introdans drie van zijn werken: Loin, Orbo Novo en het voor Nederland nieuwe Pure. Afstand, cultuur, vrijheid, opsluiting en reiniging zijn allemaal onderwerpen die in Cherkaoui’s stukken centraal staan. Laat je betoveren door duizelingwekkend snelle bewegingen die resulteren in een hallucinerende choreografie van vrijdag 22 februari vanaf 20.00 uur.

Heisenberg | Theater Rotterdam

Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand. Toch gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ga zaterdag 23 februari vanaf 20.00 uur mee op deze ontdekkingstocht.

Anneke van Giersbergen

Buenos Aires, Beiroet, Chicago, Helsinki – Anneke van Giersbergen trad op in meer dan 40 landen en geniet nog steeds van het onderweg zijn. In de show neemt Anneke haar publiek mee tijdens de vele vliegreizen en geeft zo een kijkje in haar leven vol muziek en onderweg zijn. Er wordt gekletst, gelachen, plannen gemaakt en herinneringen opgehaald. Ze vertelt anekdotes en zingt mooie akoestische uitvoeringen van songs uit haar 25-jarige carrière. Een feest van herkenning voor haar vaste volgers en een verrassende kennismaking voor nieuw publiek. Vlieg zaterdag 23 februari vanaf 20.15 uur.

Noord Nederlands Orkest | Brahms

Weidse vergezichten openen zich in de Vierde Symfonie van Johannes Brahms. Alles kolkt, klatert en deint in de opening. Blazers en strijkers grijpen feeëriek in elkaar. Hoor Brahms als een rijpmeester genieten van zijn ambacht, tijdens een zomervakantie in het stadje in Stiermarken. Bezoek dit bijzondere concert van het Noord Nederlands Orkest donderdag 28 februari vanaf 20.00 uur.

Widows | Lunchfilm

Widows is het verhaal over vier vrouwen die niets met elkaar gemeen hebben behalve een schuld die is achtergelaten door de criminele activiteiten van hun overleden echtgenoten. De dames besluiten hun lot in eigen handen te nemen om een toekomst te smeden op hun eigen voorwaarden. Van de Oscar-winnende regisseur Steve McQueen (12 Years a Slave) en co-schrijver en bestsellerauteur Gillian Flynn (Gone Girl), komt een zinderende, moderne thriller over misdaad, passie en corruptie. Bezoek Widows donderdag 21 februari vanaf 10.30 uur. Maak de filmervaring compleet en geniet in Theatercafé Hopper van een heerlijk arrangement. Je betaalt dan maar €17,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde lunch.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.