Visitekaartjes drukken; einde in zicht of nog steeds trending?

Roden - Daling van 75 procent

Het papieren kaartje met je naam, bedrijfsnaam, functie en contactgegevens... visitekaartjes. Uit onderzoek van drukkerij Reclameland uit Roden, voorheen gevestigd in Assen, blijkt dat steeds minder vaak op visitekaartjes wordt gezocht. Zo laat Google Trends zien dat het aantal zoekopdrachten op het woord visitekaartjes in 2014 driekwart lager ligt dan het aantal zoekopdrachten in 2004. Komt het einde van de visitekaartjes nu echt in zicht?

Visitekaartje is eeuwenoud

Laten we eerst even terug gaan naar de geschiedenis van het welbekende papiertje. Het eerste visitekaartje stamt al uit de 17e eeuw. De periode waarin het visitekaartje werd gebruikt om de komst van adellijke mensen aan te kondigen. Als de kaartjes gevouwen hoeken hadden, waren ze persoonlijk afgeleverd en kaartjes met in het midden een vouw waren bedoeld voor alle gezinsleden. Aan creativiteit was toen dus ook al geen gebrek!

Gegevens uitwisselen is gewoonte

Terug naar nu. Bij elke zakelijke bijeenkomst is het een gewoonte geworden om visitekaartjes mee te nemen. Bovendien kun je het papiertje eenvoudig achterlaten in ruimtes waar veel publiek komt zoals bij balies, in restaurants of bij symposia. Met visitekaartjes bereik je dan ook een groot bereik. Maar hoe komt het dan dat steeds minder bedrijven visitekaartjes drukken?

Reden genoeg voor digitaal visitekaartje

Natuurlijk speelt het digitale tijdperk hierin een grote rol. Zo wissel je contactgegevens bijvoorbeeld eenvoudig uit via je smartphone en verschillende websites. Daarnaast kun je meteen linken naar alle social media kanalen en je visitekaartje opleuken met video en geluid. Dus waarom eigenlijk nog visitekaartjes drukken?

Meer uitpakken en beter onderscheiden met drukwerk

Visitekaartjes zorgen ervoor dat je niet zomaar vergeten wordt. Dat heeft te maken met de authenticiteit en originaliteit van drukwerk. Je kunt meer uitpakken en je sneller en beter onderscheiden van de massa. Zo zijn er enorm veel papiersoorten en afwerkingen. Ook kun je visitekaartjes in elk formaat en elke vorm bestellen. Zeker weten dat je opvalt!

Betaalbaar visitekaartjes drukken

Omdat visitekaartjes al eeuwenoud zijn betaal je niet de hoofdprijs. Zo zijn de visitekaartjes van Reclameland erg scherp geprijsd. Maar online is een goede aanvulling op offline. Daarom kun je naast papieren visitekaartjes alsnog digitale visiekaartjes verspreiden. Wel zo gemakkelijk om achter de hand te hebben als je even geen kaartjes bij je hebt of je functie bij het bedrijf is veranderd. Want je contactgegevens niet uit kunnen wisselen, dat is echt geen visitekaartje! Website Reclameland: https://www.reclameland.nl Reclameland visitekaartjes: https://www.reclameland.nl/drukken/visitekaartjes