Topweekend voor turnsters SFK

Ureterp - Liefst 11 turnsters van SFK Drachtstercompagnie hadden zaterdag de eerste plaatsingswedstrijd van dit seizoen.

In de eerste wedstrijdronde waren Karlien Eppinga, Dianthe Poelsma, Faiyara Maria, Danine de Jong, Noëlle Quist en Ivonne Wijma aan de beurt. Zij kwamen uit in niveau pupil 1 D3. Ook Else Brink deed mee in de eerste wedstrijdronde, zij kwam uit in niveau pupil 2 D3.

De turnsters uit niveau pupil 1 D3 moesten het opnemen tegen een sterk deelnemersveld van maar liefst 34 turnsters. Zij deden dit erg goed en dit resulteerde dan ook in een medaille voor alle 6 de turnsters van SFK. Omdat er zoveel deelnemers waren in dit niveau zijn er 7 medailleplaatsen uitgereikt. Noëlle Quist mocht de medaille voor de 7e plaats in ontvangst nemen. Ivonne Wijma werd 6e. Danine de Jong is als 4e geëindigd. Dianthe Poelsma en Faiyara Maria mochten beide een zilveren medaille in ontvangst nemen en deelden de 2e plaats. En Karlien Eppinga wist uiteindelijk welverdiend een gouden medaille te bemachtigen.

Voor Else Brink was dit haar allereerste turnwedstrijd. Zij is uiteindelijk 11e geworden van de 27 tegenstanders.

In wedstrijdronde 2 was Faishari Maria aan de beurt. Zij werd op de brug, balk en vloer eerste. Uiteindelijk mocht zij dan ook een gouden medaille in ontvangst nemen.

In de laatste wedstrijdronde mochten Femke Klooster, Femke van der Velde en Naomi de Jong hun wedstrijd turnen. Voor Naomi was dit haar allereerste turnwedstrijd. Uiteindelijk werd Femke van der Velde 8e. Femke Klooster wist een bronzen medaille te bemachtigen en werd 3e. En Naomi die mocht goud in ontvangst nemen en werd op haar allereerste wedstrijd eerste.