FRISIA-turners en -turnsters in de prijzen

Beetsterzwaag - Frisia uit Beetsterzwaag turnde zaterdag op drie plekken.

Vijf meisjes gingen naar Ureterp, vijf meiden naar Sneek en vier jongens naar Groningen.

In Sneek behaalde Mayke Jongsma wederom het zilver en Amerins Witteveen turnde zich eveneens bij de beste 5. Dat betekent dat Luna van Linde, Amerins Witteveen en Maykje Jongsma zich hebben geplaatst voor de Friese kamipoenschappen.

Bij de jongste meisjes in Ureterp was de 10e plaats voor Nynke van der Meulen enorm goed, na een keurige wedstrijd in een deelnemersveld van 34 meisjes. Nora Couperus werd 7e.

De jongens hadden hun tweede voorronde al te pakken en tevens toestelplaatsing. Marc Meester plaatst zich voor de vloer, hij is de enige die een spagaat in de wedstrijd turnt.

Tim Groen en Tijntomas de Wit zitten in het pittige jeugd 10 niveau. Ze werden respectievelijk 13e en 15e. Tim mist nog wat onderdelen waardoor hij direct al aftrek incasseert en Tijntomas was eigenlijk net weer ongeveer genezen, waardoor hij wel wat kracht misste. Beide jongens turnde wel een goeie brug en voltige-oefening.

Thijs Dekker turnt bij de jeugd 11 en plaatste zich voor vloer ringen brug en rek. Hij kreeg vandaag het zilver omgehangen.

vlnr Tim Thijs Tijntomas

Boven Mayke Jongsma Amerins Witteveen

zittend Lisa van der Lei Jente Machiela