TynjeRock IV in Café Overwijk in Tijnje

Tijnje - De vierde editie van TynjeRock wordt zaterdag 6 december vanaf 21.00 uur gehouden in de bekendste kroeg aan de A7: Café Overwijk in Tijnje.

Op deze avond maken maar liefst vier bands op twee podia hun opwachting. Alle bands hebben een connectie met ‘de Tynje’. 

Crazy Train is een 80's Heavy Metal Tribute band met covers van Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Saxon, Metallica, Motörhead en vele anderen.

Opgericht in 2013 door een vijftal muzikanten die vooral met veel lol hun eigen idolen tot leven brengen.

Electric Eva is een rockband uit Opsterland. Na een wervelwind van gebeurtenissen komen een aantal muzikanten bij elkaar. Oars as Oars. Met hun vette rock geluid spelen ze o.a. nummers van Rihanna, Guano Apes, Anouk, Duffy en Skunk Anansie.

Gierende gitaren, een pompende bas, kneiterstrakke drums en een geslepen zangeres met een dijk van een Stem. Electric Eva is Rock&Roll van de bovenste plank, geïnspireerd door Triggerfinger. Het dak gaat eraf.

Skraal is niet je standaard bluesband, maar een eigenzinnige bluesrock formatie bestaande uit vijf uitgesproken persoonlijkheden. De band schrijft eigen nummers met als inspiratiebron o.a. The Red Devils, The Doors & AC/DC. Hun debuutalbum ‘Helden fan de tredde helte’ staat hoog in de Fryske album top 100 en is o.a. verkrijgbaar via Bol.com.

Skraal heeft optredens verzorgd op Aaipop (het grootste Frysktaligefestival van Nederland), Vrienden van Oerrock Live!, Expansie 2012, Knypstermerke en natuurlijk een legio aan rokerige kroegen.Ook worden nummers van hun album regelmatig gedraaid op Omrop Fryslân en waren ze live te beluisteren in het programma ‘Noardewyn’.

De naam Sadelrûkers onstaat als grap: ruiken aan dampende dameszadels, meer berucht dan beroemd zijn de Sadelrûkers. Al 20 jaar lang rammelt en schokt deze Frysktalige Rock&Lol band als een 20 jarige wasmachine, maar niet kapot te krijgen.

De Sadelrûkers hun kwaliteit is de strakke ritme sectie van Jan en Fred, doe daar de top gitarist Piebe en zanger Tjeerd bij, welk de teksten vol bezieling voordraagt en daarbij de mensen weet te raken en erbij te betrekken.

In deze samenstelling staan de Rûkers garant voor prima muziek en een flinke dosis humor.

Entree: € 7,50, info: www.tynjerock.nl