Langezwaag speelbal Aengwirden in derby

Aengwirden - Aengwirden heeft zondag geen spaan heel gelaten van Langezwaag in de eerste derby van het seizoen tussen beide ploegen in de vijfde klasse A: 7-1 (5-1).

Dubbele cijfers bleven uit, maar ook dat had zomaar gekund. Hoewel Langezwaag via Bajram Apik tussendoor nog wel de 2-1 scoorde, kwam de ploeg er totaal niet aan te pas. Bij Aengwirden stond overigens trainer Frank Waringa in de spits. Een positie die hij zijn hele carrière vervulde bij diezelfde ploeg. ,,Het is noodgedwongen, omdat wij niet echt een scorende spits hebben”, zegt Waringa, die na vijf minuten zelf de 1-0 scoorde. De overige doelpunten kwam op naam van Lammert Klaas Knobbe, (2), Jeroen van der Velde (2), Jordi Krijtenberg en de jarige Niek van der Laan. Waringa: ,,Wij speelden het laatste half uur trouwens met tien man. Jordi Krijtenberg kon vanwege een blessure niet verder en wij hadden alle wissels al opgebruikt.” Ondanks de man minder, werd in die fase toch nog tweemaal gescoord. Een paar klassen hoger, in de zaterdag tweede klasse I, deed Heerenveense Boys goede zaken thuis tegen De Wâlde: 2-1 (0-0). ,,Eindelijk weer eens een zege”, klonk het bij elftalleider Linze de Vries van de Heerenveners die al vijfmaal gelijkspeelden. Was er in de eerste helft nog te weinig beleving bij de thuisploeg, na rust was dat wel anders. ,,Met dank aan doelman Peter Hoekstra hebben we drie punten gepakt. Hij keepte echt heel goed”, aldus De Vries die Walter van der Meer (1-) en vlak voor tijd Stefan Kuiper zag scoren. In de zaterdag vierde klasse D was er ook een zege voor FC Wolvega. Thuis tegen Willemsoord werd het 3-2. Ondanks de zege blijft de ploeg zesde staan.

Zondag

In de derde klasse B wist geen enkele ploeg uit de regio te winnen. Jubbega verloor bij Dwingeloo (4-2), De Blesse ging thuis onderuit tegen Wacker (0-3), Terwijl Read Swart de punten deelde in en tegen Ruinen (1-1) en Udiros thuis niet langs de Stânfries uit Appelscha kwam (2-2). Koploper Akkrum heeft in de vierde klasse A een zwaarbevochten 2-1 zege behaald bij SC Franeker. Die ploeg was tot zondag nog ongeslagen op eigen veld. Voor rust was SC Franeker, dat voetballend het hele duel de betere was, heer en meester. Dat leidde tot een 1-0 ruststand. Na rust rechtte Akkrum de rug en won de ploeg ondanks legio kansen voor SC Franeker alsnog. Overige uitslagen: 2K: VV Heerenveen-GAVC 3-1, SC Emmeloord-FC Wolvega 3-1, 3B Dwingeloo-Jubbega 4-2, 4A: Terschelling-Nieuweschoot , Tijnje-Thor 1-2, 5A: Aldeboarn-Bakhuizen 5-3, Blauwhuis-Mildam 0-5.