Spijkerpakkenband bekroont jubileumjaar met nationale titel

Gorredijk - De Spijkerpakkenband uit Opsterland heeft zaterdag in Utrecht de nationale brassbandtitel in de wacht gesleept.

De 'Spikers' die iedere vrijdagavond onder leiding van dirigent Erik Janssen repeteren in Gorredijk, werden in de concertzaal Tivoli Vredenburg Nederlands Kampioen in de eerste divisie en geven zo hun zilveren jubileumjaar een gouden randje.
Na een voorbereiding van vele weken hard werken met dirigent Erik Jansen en verschillende gastdirigenten, waaronder de bekende Britse maestro Robert Childs, excelleerde de band op het podium in Utrecht volgens de jury dankzij de mooie sound en muzikale benadering van het werk Pursuing Horizons van componist Dudley Bright. Gouden Spiker Festival
De Spijkerpakkenband is op 29 november te horen tijdens een concert dat in het teken staat van 20 jaar Gouden Spiker Festival.  Dit presentatieconcert wordt samen met fanfare Emergo uit Castricum gehouden in De Mande in Bakkeveen. Op dit concert zal De Spijkerpakkenband haar jubileum-cd presenteren.