THOR wint ook in de kleine derby tegen Tijnje

TIJNJE -   THOR gaf voorzitter Tjidsger Rozenberg en passend cadeau op zijn 25-jarig jubileum, door met 2-1 te winnen van Tijnje. THOR staat nu vijfde.

De ploeg van trainer Jan Boonstra kon in de 'kleine derby' (de grote tegen Gorredijk leeft toch net iets meer) na weken van blessureleed weer beschikken over Marco Rozenberg (centraal achterin) Mike Kalkman, volgens kenners de beste speler van THOR. Naast Kalkman stond all time clubtopscoorder Remco de Jong. Beiden hielden het een helft vol.
De eerste helft gebeurde er eigenlijk bijzonder weinig. Beide ploegen gokten vooral op lange passes, maar ze konden weinig kansen creëren. THOR was alleen dichtbij een goal toen een prachtige vrije trap van Marco Rozenberg schitterend uit de kruising werd geplukt door keeper Evert Jongedijk.  Na rust kwamen Johan Abma en Geertwim de Kleine er in voor Kalkman en De Jong. Zij maakten het de Tynster verdedigers heel moeilijk, ook omdat THOR nu wel optimaal gebruik maakte van de ruimtes. Uit een corner werd dan ook de 0-1 binnen getikt door een Tijnje-verdediger. THOR bleef druk vooruit houden en dankzij het collectief hard werken kon spelmaker Eelke Nijboer continu zijn spitsen bereiken. 
De rappe kleine spits Geertwim de Kleine kon na goed doorlopen op de doelman en een mistrap van keeper Jongedijk de bal in het lege doel tikken, 0-2. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Lippenhuizers, want kans na kans stapelde zich op. In de slotfase kwam Tijnje via de kluts toch nog op 1-2 en vlak voor tijd moest keeper Bantema handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen.  Na acht wedstrijden is THOR de best presterende Opsterlandse club uit de competitie. Dit weekeinde speelt THOR vanaf 14:00 thuis op Sportpark de Kobunder tegen Franeker