Nits, Dan Baird en Gabber Syndrome in Poppodium Iduna

DRACHTEN - In Poppodium Iduna wordt de komende week opgetreden door de Nederlandse band The Nits, de Amerikaanse songwriter Dan Baird en een verzameling Drachtster gabber-dj's.

Veertig jaar Nits in Iduna
Op vrijdag 24 oktober zal de Nederlandse pop/rock band de Nits een optreden geven in Poppodium Iduna. Het zal het tweede optreden zijn dat Iduna van schouwburg de Lawei overneemt. Het publiek is vanaf 20:00 welkom in de Drachtster popzaal.
The Nits bestaan al 40 jaar, hebben 25 albums op hun naam staan en al duizenden concerten gegeven. Na al die jaren hebben Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips het nog steeds ontzettend naar hun zin op de bühne en ze doen nooit afbreuk aan hun unieke muzikale visie. Recentelijk bracht de band een 4cd verzamelbox uit ter ere van hun imposante oeuvre. Ter ere van deze release zullen ze tijdens dit theaterconcert een poging doen om het oeuvre van ruim 350 nummers in een concert te bundelen.
Dan Baird
Op zondag 26 oktober zal de Amerikaanse songwriter Dan Baird met zijn begeleidingsband Homemade Sin een optreden geven in Poppodium Iduna. Vanaf 15:00 is die dag de Drachtster popzaal geopend. Het Friese JakeDogs bestaande uit (ex)leden van onder andere Feetwarmers, Gyn Gedonder en Bombarje verzorgt het voorprogramma.
De Amerikaan Daniel John Baird werd bekend als frontman van bluesrockband The Georgia Sattelites, die in de jaren 80 in de VS een aantal hits op haar naam schreef. Begin jaren 90 hief Baird de band op en sindsdien gaat hij als soloartiest door het leven. Vanaf die tijd heeft hij een aantal prachtige albums uitgebracht waaronder zijn meest succesvolle album "Love Songs for the Hearing Impaired" met hierop zijn grootste hit "I Love You Period" dat ook de Nederlandse top 40 behaalde.
Vanaf 2008 treedt hij met zijn band Homemade Sin op en is hij bijna constant on the road. Met als  motto plezier maken weet je wat je in huis haalt; een te gekke live show vol energieke Rock & Roll overgoten met Blues en Southern Rock invloeden. Spontaan en zonder setlist!
Birthday bash van de Gabber Syndrome
Het Drachtster DJ duo Arbi en Hermaniak, ook wel bekend onder de naam Gabber Syndrome, zijn weer een jaartje ouder geworden en vieren daarom op zaterdag 25 oktober hun Birthday Bash in Poppodium Iduna. Van 21:00 tot 03:00 is het publiek welkom in de Drachtster popzaal, dat onderdak biedt aan de beste early rave, oldschool en hardcore DJ’s.
Afsluitende act is DJ Buzz Fuzz met MC Da Mouth of Madness. Beiden bekend van de grote feesten als Thunderdome (Buzz Fuzz stond op elk Thunderdome feest en album) en Ravers Religion gaan de mannen al sinds begin jaren 90 mee in de gabberscene en staan ze bekend als een geweldige live-act. Naast Buzz Fuzz en Da Mouth zullen ook Frantic FreakPutty en natuurlijk Gabber Syndrome zelf plaatsnemen achter de draaitafels.