Mijn Makelaar/Reva wint van Joure/Oudehaske

Gorredijk - De heren van Mijn Makelaar/Reva uit Gorredijk speelden zaterdag de uitwedstrijd tegen Joure/Oudehaske. Na het 1-3 verlies in de eerste wedstrijd tegen Leevoc 2 waren de heren gebrand op een beter resultaat. Dat lukte, in een spannende wedstrijd waar het spelniveau niet bijster hoog was, won de formatie van coach Irmi Poeisz met 2-3.

De Gorredijkers begonnen met een valse start. In een mum van tijd stond er 12-1 op het scorebord. Langzaam vocht Reva zich terug, maar kwam net tekort om de winst binnen te halen: 25-23.

Het goede spel in de tweede helft van de eerste set werd in de tweede en derde set voortgezet: 20-25 en 17-25. Ook de vierde set begon Reva goed, maar in de loop van de set viel de pass weg en kon spelverdeler Roel Hartsema de aanvallers niet meer bereiken. Joure/Oudehaske trok met 25-17 aan het langste eind en sleepte er zo een beslissende vijfde set uit.

Die vijfde set was meer spannend dan goed. Bij 7-8 in het voordeel van Reva werd er gewisseld. De gasten wisten een paar mooie punten te produceren en wonnen de vijfde set met 13-15 en de wedstrijd met 2-3.

Coach Irmi Poeisz zag het als volgt:” Er is duidelijk progressie te zien ten opzichte van de eerste wedstrijd. De heren zijn echter nog erg wisselvallig. Genoeg werk aan de winkel de komende trainingen.”

Vrijdag 3 oktober spelen de heren van Mijn Makelaar/Reva de thuiswedstrijd om 20:30 uur in de Skâns in Gorredijk tegen SNVV uit Sint Nicolaasga.