Michel Beijert uit Bakkeveen is Gouden Ridder van de Weg

Opsterland-Ooststellingwerf -  Michel Beijert uit Bakkeveen, van Boonstra Holding B.V. uit Haulerwijk, heeft de onderscheiding Gouden Ridder van de Weg ontvangen. 

Ivo Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie heeft zaterdag aan vrachtwagenchauffeurs hun onderscheidingen ‘Ridder van de Weg’ uitgereikt. Deze uitreiking werd georganiseerd door de coöperatie TVM waar leden / transportbedrijven én hun chauffeurs konden rekenen op een gastvrij onthaal in Hart van Holland in Nijkerk. Ambassadeurs van de sector Jaarlijks maken chauffeurs en hun vrachtwagens nogal wat kilometers. En daarom is het van groot belang om het vakmanschap van deze chauffeurs op peil te houden. En waar mogelijk, te stimuleren en te belonen. Dat doet TVM met het TVM veiligheidsplan waar Ridders van de Weg onderdeel van is. Transportbedrijven, leden die verzekerd zijn bij TVM, kunnen hun chauffeurs hieraan laten deelnemen. Omdat het vakmensen zijn en ambassadeurs van de sector. Ridders van de Weg 2014 Chauffeurs die respectievelijk 3 (brons), 5 (zilver), 10 (goud) en 20 (goud met diamant) jaren niet of zonder schuld bij een verkeersongeval betrokken zijn geweest, komen in aanmerking voor een bijzonder eervolle onderscheiding. Het gaat om de volgende onderscheidingen:
  • Maar liefst 617 chauffeurs ontvangen dit jaar de onderscheiding Bronzen Ridder van de Weg. Deze uitreiking vindt plaats op het transportbedrijf zelf. Zij reden drie jaren aaneengesloten schuldvrij.
  • 109 chauffeurs kregen de onderscheiding Zilveren Ridder van de Weg uitgereikt door Rintje Ritsma, Olympisch schaatskampioen. Deze ridders presteerden het om gedurende vijf aaneengesloten jaren schuldvrij te rijden.
  • 69 chauffeurs ontvingen de onderscheiding Gouden Ridder van de Weg, uit handen van Ivo Opstelten. Goed voor de prestatie om gedurende 10 aaneengesloten jaren schuldvrij te rijden.
  •  Het hoogst haalbare gold voor 10 chauffeurs die de onderscheiding Diamanten Ridder van de Weg mochten ontvangen van Ivo Opstelten. Deze chauffeurs hebben maar liefst 20 jaren aaneengesloten schuldvrij gereden.
Dé Gouden Ridder van de Weg 2014 De 31-jarige Corine Karsten-Evers is Dé Gouden Ridder van de Weg 2014. Corine rijdt in de binnenlandse distributie voor Wim Bosman Transport. Per dag komt ze op zo’n 20 adressen, voornamelijk in ’t Gooi. Rijden in drukke steden vraagt veel van chauffeurs. Dat is topsport. Dan is 10 jaar schadevrij rijden een prestatie van formaat.