Voorstelling Rick de Leeuw verplaatst van Lawei naar Iduna

Drachten - Dichter, schrijver, presentator en interviewer Rick de Leeuw geeft donderdag 9 oktober een voorstelling in Drachten, in het kader van zijn theatertour Beter Als. 

Vanwege de vertragingen in de verbouw van De Lawei is de voorstelling verplaatst naar de nieuwe grote zaal van Poppodium Iduna. Kaarten zijn te bestellen via de kassa van De Lawei en op de avond zelf bij Iduna. In zijn Beter Als theatertour zullen zowel nummers van zijn nieuwe cd als liedjes uit zijn rijke muzikale verleden de revue passeren. Comeback van een bijzonder artiest Ruim twintig jaar lang was Rick de Leeuw frontman van derockband Tröckener Kecks. Samen met onder andere Rob van Zandvoort en Theo Vogelaars speelde hij de zalen plat met nummers als Achter glas en Nu of nooit. In 2001 besloten Van Zandvoort en De Leeuw uit de band te stappen en dit betekende het einde van de Tröckener Kecks. Rick de Leeuw heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten. Hij ontwikkelde zich als dichter, schrijver, presentator en interviewer. Afgelopen jaar keerde hij terug naar zijn roots: de muziek. Hij verzamelde een gevarieerd gezelschap aan muzikanten om hem heen en dook de studio in, met als resultaat De Leeuws eerste soloalbum Beter Als. Een album over liefde, vriendschap, hoop en verlangen. Ondertussen bij De Galerij Expositieruimte De Galerij presenteert vanaf donderdag 23 oktober tot en met donderdag 1 januari 2015 de beeldreportage Gluren met de buren van fotograaf Jan Kalma. In opdracht van Expositieruimte De Galerij bezocht fotograaf Jan Kalma in het seizoen 2013-2014 de buren rondom Schouwburg De Lawei om samen met hen te gluren naar de metamorfose van De Lawei/Meldij en De Galerij. In verrassende en soms vervreemdende fotografische beelden ving Kalma het proces van afbraak tot nieuwbouw vanuit de beleving en woonsituatie van de buren.

Een selectie van de groeiende beeldreportage was eerder te zien op de bouwhekken rondom het bouwterrein.Nu is de tijd rijp om de totale beeldreportage Gluren met de buren in de spotlights te zetten.De expositie is gratis te bezoeken in de hal van de voormalig Oude Ambachtsschool aan de Burgemeester Wuiteweg 55.

Kijk voor meer informatie op www.lawei.nl