Ondanks prima spel verlies voor Reva

Gorredijk - De heren van Mijn Makelaar/Reva volleybalden vrijdag de eerste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Leevoc 2 uit Leeuwarden. Ondanks dat het team van coach Irmi Poiesz goed draaide ging de overwinning in een warme sporthal van de Skâns naar Leevoc.

In het begin van de eerste set werden de heren van Mijn Makelaar/Reva in de luren gelegd door een serie korte services van de gasten, waardoor er in een mum van tijd 1-7 op het scorebord stond. Deze achterstand werd knap weggewerkt, waardoor het aan het einde van de set spannend werd. Na een aantal setpoints over en weer trok Leevoc aan het langste eind met 25-27.

In de tweede set had de thuisploeg weinig in de melk te brokkelen: 17-25. De derde set werd door Mijn Makelaar/Reva aangegrepen om er een wedstrijd van te maken. Door een serviceserie van spelverdeler Roel Hartsema werd er een gat geslagen dat niet meer door Leevoc gedicht kon worden: 25-21.

De thuisploeg kon de vierde set niet meer naar zich toe trekken, waardoor de set met 21-25 en de wedstrijd met 1-3 door Leevoc gewonnen werd.

Nieuwe spelsysteem

Coach Irmi Poiesz zag het als volgt: ,,Ondanks het verlies hebben de heren prima gespeeld. Het nieuwe spelsysteem begint te wennen, nu nog werken aan een betere pass.”

Zaterdag 27 september spelen de heren van Mijn Makelaar/Reva de volgende wedstrijd om 15.30 uur uit tegen Joure/Oudehaske in sporthal de Stuit in Joure.