Dhra sterk voor dragracing op vliegveld Drachten

Drachten - De Dutch Hot Rod Association (Dhra) maakt zich sterk voor het voortbestaan van de populaire dragraces op vliegveld Drachten. 

,,Onlangs heeft de gemeente Smallingerland totaal onverwacht aangegeven dat zij het vliegveld willen gaan exploiteren door middel van een aanbestedingsprocedure met particuliere partijen", aldus de Dhra.

,,Daarbij zou niet kunnen worden gegarandeerd dat de populaire dragraces die daar meerdere keren per jaar worden georganiseerd kunnen blijven bestaan."

De Dhra vindt het erg belangrijk dat de vele liefhebbers van deze tak van gemotoriseerde sport deze kunnen blijven beoefenen in Nederland.

,,De Dhra is als organisatie al 25 jaar bezig met het veilig en goed organiseren van dragraces en street-legal evenementen op vliegveld Drachten. Waarbij er door vele deelnemers optimaal kan worden gepresteerd in een veilige omgeving", aldus de organisatie.

Dankzij de inzet van de Dhra en de gemeente Smallingerland om legaal racen mogelijk te maken is het aantal illegale races in Nederland sterk afgenomen.

Ook in 2014 zijn er door de Dhra als enige meerdere succesvolle evenementen op het Drachtster vliegveld georganiseerd.

Dhra blijft dan ook de belangen van de deelnemers behartigen en praat dan ook met de gemeente en de op het vliegveld aanwezige vliegclubs. De reeds gevoerde gesprekken leverden positieve reacties op van alle partijen en daarom gaat de Dhra door met het overleg bij de gemeente Smallingerland.

,,Zodat er aandacht blijft voor het Dragracen in Nederland, en dit kan blijven bestaan op het vliegveld van Drachten."