Gorredijk oppermachtig in Dronrijp

Gorredijk - Gorredijk was zondagmiddag heer en meester in Dronrijp. 

Al na tien minuten was er een 0-2 voorsprong. Al vroeg in de wedstrijd was het op aangeven van De Jong Van der Tuin die de 0-1 voorsprong voor de gasten op het scorebord zette. Keeper Geilenkirchen verkeek zich op de bal en van der Tuin was er als de kippen bij om de goalie te passeren en de snelle 0-1 voorsprong voor de gasten op het bord te zetten.

Niet veel later was het wederom op aangeven van de Jong van der Tuin die al de 0-2 kon aantekenen. De goalie van Dronrijp kwam uit maar dit weerhield van der Tuin er niet van om de bal langs hem te schuiven en er zo voor zorgde dat het massaal opgekomen publiek uit Gorredijk voor de tweede maal kon juichen.

Tegen Van der Tuin was geen enkele Dronrijp verdediger in de eerste helft opgewassen en wederom was hij het die op aangeven van De Jong de 0-3 binnenschoot. Een voorzet op maat deed van der Tuin doen besluiten om de bal over de tegenstander te wippen, aan te leggen voor een schot en vervolgend de bal onhoudbaar in de goal te rossen. Een 0-3 voorsprong voor het team van Jacob Russchen

Na de pauze pikte Gerke Jeeninga nog een goaltje mee.  Jorrit Bijlsma nam een ingooi snel en stuurde Jeeninga hierdoor het zestienmetergebied in. Jeeninga kapte zijn directe tegenstander uit en haalde verwoestend uit in de korte hoek, goalie Geilenkirchen kansloos achterlatend, 0-4.

Gorredijk troefde Dronrijp op alle fronten af en de eerste overwinning van dit seizoen was een feit.

Thuis tegen Franeker

Zondag staat de krachtmeting met het waarschijnlijk zeer sterke Franeker op het programma. Aanvang 14:00 op Sportpark Kortezwaag.