Tekenen en schilderen voor kinderen in de Kunstwerfplaats in Oosterwolde

Drachten - Vanaf woensdag 17 september krijgen kinderen die graag tekenen en schilderen weer alle ruimte in de Kunstwerfplaats van Stichting Kunstwerf in Oosterwolde.

De lessen 'verhalen met potlood en penseel' voor kinderen van 7 t / m 12 jaar beginnen op woensdag 17 september, van 14:00 tot 15:30 uur en vinden plaats in de Kunstwerfplaats (Venekoterweg 17c). Voor het vierde seizoen beginnen hier de 'verhalen met potlood en penseel'. De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar en bioloog Marjolein Spitteler. Uitgangspunt voor haar lessen vormt een verhaal dat de verbeelding van de kinderen op gang brengt. Spelenderwijs komen zo verschillende teken- en schildertechnieken aan bod. Kinderen die graag uitgedaagd worden kunnen met technische aspecten zoals ruimtewerking in het platte vlak en handige tips voor het natekenen aan de slag.
Marjolein Spitteler is in haar eigen werk een echte verhalenverteller. In het bijzonder het verhaal over het verschijnsel 'leven' houdt haar, als bioloog, bezig. Door te tekenen probeert ze haar gedachten hierover zichtbaar te maken. Dit is iets wat ze bij kinderen ook ziet gebeuren. De ontdekkingen die kinderen soms doen door de onbevangenheid waarmee ze hun gedachten, ideeën en verhalen tonen, zijn voor haar een bron van inspiratie.
Voor meer informatie zie www.marjoleinspitteler.nl Voor opgave, tel.0516-520070 of info@marjoleinspitteler.nl