Monumentenconcert door Trio ALLOY in Dorpskerk Beetsterzwaag

Opsterland-Ooststellingwerf -  Zaterdagmiddag 13 september begint om 16:00 uur het Monumentenconcert door  Trio ALLOY in de historische Dorpskerk.

De professionele musici Jan Hage, orgel, Tatiana Koleva, marimba en slagwerk, en Rutger van Otterloo, saxofoon, spelen moderne muziek en jazz-achtige improvisaties, (nieuwe) composities van onder andere Frans Vermeerssen, David Dramm en David Hamburger. Het is tijdens de landelijke Open Monumentendag, die in Beetsterzwaag ook uitgebreid georganiseerd is met allerlei activiteiten.

Improvisatie is de rode draad in dit project, benaderd vanuit de orgeltraditie, de jazztraditie maar ook vanuit de non-conformistische aanpak kenmerkend voor de hedendaagse gecomponeerde muziek. De drie musici werken al jaren samen in verschillende duo verbanden. Voor dit project zullen zij voor het eerst als trio te horen zijn. Alloy, het Engelse woord voor legering, verwijst naar de samensmelting van verschillende tradities, genres en speelstijlen.

Dit concert wordt georganiseerd door Cultbee (St. Cultuur Beetsterzwaag) in Beetsterzwaag, in samenwerking met de Stichting Marimba Percussion Projects . Meer informatie, toelichting op de muziek en foto’s van de musici staan op de websites: www.cultbee.nl en www.tatianakoleva.com/alloy/

Kaartvoorverkoop Genummerde kaarten: kaartnummer is stoelnummer. Bij Peter Leon Wijn en Spijs, Hoofdstraat 104 in Beetsterzwaag. 
of per email: cultuur@cultbee.nl  of telefoon: 06-4022 5196.