Demoteam Pressplay uit Siegerswoude tiende van de wereld op WK hiphop

Drachten - Demoteam Pressplay van sport- en dansschool SDM uit Siegerswoud is tiende van de wereld geworden op het WK hiphop in Glasgow, Schotland. Van de 22 internationale teams is Pressplay tiende geworden.

,,We gaan morgen met opgeheven hoofd naar huis en zijn mega trots op het feit dat we team Nederland op de wereldkaart hebben gezet!", aldus de veertien uitzinnige Friese en Groningse danseressen, die naar eigen zeggen een 'mooi en bijzonder avontuur' hebben beleefd in Schotland.
,,Wij gaan nu dit fantastische weekend feestelijk afsluiten bij SECC Glasgow." 

Finales

De pre-finales werden vrijdag en zaterdag gehouden in de grandioze expositie en concerthal SECC (Scottisch Exhibition and Conference Centre) in Glasgow.

Vandaag vond de grote finale plaats. De dames van SDM hebben het hele seizoen hard getraind om Siegerswoude op de internationale kaart te zetten. Ze kwamen uit in de cat. 18 jaar e.o. (Novice-teams).

Morgen vliegt het gezelschap weer naar huis. Ze komen rond 12.45 uur aan op Schiphol.

Op de fotoHet EK/WK-team Pressplay: Femke Poortvliet, Lutske Veenstra, Shanna Visser, Aline de Vries, José van Gijssel, Jolanda Venema, Aniek Maat, Coby Notenbomer, Amarens van Breden, Attie Gorter, Astrid de Ruijter, Erné Veenstra, Annet Smeding, Grytsje de Jong. Coach: Marieke de Jong.