Open stal eindigt Kunstroute met Katie Koss, Rop Janze en Habiba Doorenbos

Drachten - De kunstroute Open Stal in Oldeberkoop nadert alweer haar ontknoping. Zondag 10 augustus is de laatste dag dat de kunstexpositie nog bezocht kan worden.

In het kader van het thema Zonder wrijving geen glans worden er in het laatste weekend weer diverse activiteiten georganiseerd.

Voor de eerste keer tijdens Open Stal is er vrijdagavond 8 augustus een poëzieavond met als thema Schrijven is wrijven. Dichters worden opgeroepen rond dit thema een 7 minuten durende voordracht te houden.  Deze avond wordt gehouden in cafe-restaurant Le Brocope en begint vanaf 20.00 uur. De poezieavond wordt opgeluisterd door aanstormend talent Katie Koss en de toegang is geheel gratis. Degenen die iets willen laten horen kunnen zich opgeven bij Victor Koster:
d.victorkoster@gmail.com
Poëziejukebox  Zowel zaterdag- als zondagmiddag 9 en 10 augustus zal de Poëziejukebox op de kunstroute aanwezig zijn. In het kader van het thema zonder wrijving geen glans is dit jaar de Poëziejukebox in het programma van Open Stal opgenomen!  Cabaretier Rop Janze loopt ‘s middags rond met een bord met daarop 35 gedichten. De ijskaart der muze. U vraagt, Rop Janze draagt voor! Habiba Doorenbos

Zondagmiddag 10 augustus is er vanaf 14.00 uur een bijzonder concert van Habiba Doorenbos bij Hotel Lunia. Habiba maakt lichtvoetige en dromerige liedjes waarbij ze met de harp op een speelse en ritmische manier de genres pop, jazz, blues en folk gebruikt om intieme en originele muziek te maken.

Habiba’s liefde voor muziek begon op jonge leeftijd. Haar moeder bespeelde een door haar vader zelf gemaakte harp, wat veel indruk maakte op Habiba. Het was voor haar een logische stap om zelf ook de harp te leren bespelen. Ze werd toegelaten tot de Jong Talent afdeling aan het Amsterdams Conservatorium en heeft daarna het eerste jaar van de vakopleiding Harp gevolgd. In plaats van het spelen van klassieke stukken voelde zij echter veel meer de behoefte om pop liedjes te maken.