Stichting Hulp en Herplaatsing Huisdieren zoekt rustig plekje voor Rex

Drachten - Beagle-reu Rex zit nu bijna een jaar in een gastgezin. De Stichting Hulp en Herplaatsing Huisdieren zoekt voor hem een rustig plekje, dat hij definitief zijn huis mag noemen. 

Rex is geboren in april 2012. Hij verblijft sinds zijn vertrek uit het laboratorium, bijna een jaar geleden, in een gastgezin. Daar heeft hij erg veel angst overwonnen. Hij leeft nu samen met de drukke Jack Russel, Spikker. Dit vindt hij geweldig. Spikker is een vrolijke zelfverzekerde hond, en dat is precies wat Rex nodig heeft. Rex was in eerste instantie wat bang en erg afwachtend tegenover de mensen in zijn gastgezin. Hij had een veilig plekje naast de bank, waar hij zich altijd terug kon trekken als hij het te eng vond. En de eerste weken heeft Rex ook veel gebruik gemaakt van het plekje. Meer vertrouwen Nu hij een aantal maanden in het gastgezin verblijft, komt hij steeds meer los, en krijgt hij meer vertrouwen in de personen om hem heen. Rex was in het begin nogal bang voor pubers en jonge kinderen. Maar ook dat gaat steeds beter.
De eerste weken zat hij constant op zijn veilige plek, maar de laatste tijd vindt hij het veel leuker om bij het gezin te horen.

Rex trekt zich dus graag even terug als hij het te eng vindt, maar enige agressie is hem vreemd.
Als hij de tijd krijgt, om op zijn eigen tempo aan dingen te mogen wennen, in een omgeving waar niet al te veel veranderd, dan ontpopt hij zich als een hele lieve hond.

Rex heeft een paar maanden medicijnen ter ondersteuning voor zijn angst gekregen, maar ook dat is niet meer nodig.

Houdt van voorspelbaarheid
Het duurt dus echt even met Rex, voordat hij iemand vertrouwt. Voor hem zou het het fijnste zijn als hij bij iemand mag wonen zonder drukke kinderen. Niet dat hij ze iets zou doen, absoluut niet, maar Rex voelt zich niet fijn als het te druk om hem heen is. Hij houdt van voorspelbaarheid, en kinderen zijn dat niet altijd. 

Wel kan hij heel goed met andere honden en/of katten. Kijk voor meer informatie op www.shhh.nl